bułka z topionym serem i paluszkami krabowymi

Piękny, pyszny, niedrogi i łatwy do gotowania! Bułka z roztopionym serem i paluszkami krabowymi może być wspaniałą zimną przekąską na każdą okazję lub doskonałym śniadaniem pod filiżanką kawy. Odbywa się to po prostu z produktów, które można kupić w każdym sklepie.
LaliczAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 14 g
tłuszcze 59 % 26 g
węglowodany 9 % 4 g
214 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić bułkę z roztopionym serem i paluszkami krabowymi? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki do przygotowania bułki z topionym serem nadziewanym jajkami i paluszkami krabowymi. Umieść zamrożone paluszki krabowe wcześniej na dolnej półce lodówki, aż do całkowitego rozmrożenia. Gotuj jajka przez 12 minut po ugotowaniu na średnim ogniu. Napełnij zimną wodą i całkowicie ostudź.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Jajka obrać i podzielić na białka i żółtka. Zwykle świeże jajka nie są dobrze czyszczone, więc rozbij skorupkę i zanurz ją w wodzie, pozwól jej trochę się położyć. Woda dostanie się pod film, a jajka zostaną oczyszczone bez problemów.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W jednej misce zetrzyj paluszki krabowe na drobnej tarce, włóż jedną łyżkę kwaśnej śmietany i pokruszone żółtka. Wszystko posolić i dobrze wymieszać.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W innej misce zetrzyj białka i obrany czosnek na drobnej tarce. Dodaj pozostałą śmietanę, sól i wymieszaj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wytopione sery obierz z opakowania i ułóż w jednym rzędzie w ciasnej plastikowej torbie. Umieść ser na gramofonie kuchenki mikrofalowej. Przy pełnej mocy podgrzej ser przez 30 sekund i sprawdź. Jeśli ser stał się miękki, możesz go wyjąć i zwinąć bez wyjmowania w prostokąt. Jeśli ser jest nadal gęsty, podgrzej go przez 20 sekund, sprawdzając za każdym razem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wytnij folię na górze i rozwiń, uwalniając górną część warstwy sera. Posmaruj ser nadzieniem białkowym równą warstwą.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Na nadzienie białkowe nałóż równą warstwę nadzienia paluszkami krabowymi.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Drobno posiekaj warzywa i posyp je na wierzchu.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Za pomocą folii, na której leży prostokąt serowy z nadzieniem, zwiń rolkę. Zawiń w tę samą folię i włóż do zamrażarki na 2 godziny, aby była gęsta, ale nie pozwól jej zamarznąć. Po rozmrożeniu bułka po prostu zacznie się kruszyć i nic go nie naprawi. Jeśli nie jesteś pewien, czy nie zapomnisz, lepiej po prostu włóż do lodówki na kilka godzin lub na noc.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie pokrój bułkę z roztopionym serem i podawaj. Smacznego.

śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym bez dodatków.

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy