skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić bułkę z roztopionym serem i paluszkami krabowymi? Przygotuj wszystkie niezbędne składniki do przygotowania bułki z topionym serem nadziewanym jajkami i paluszkami krabowymi. Umieść zamrożone paluszki krabowe wcześniej na dolnej półce lodówki, aż do całkowitego rozmrożenia. Gotuj jajka przez 12 minut po ugotowaniu na średnim ogniu. Napełnij zimną wodą i całkowicie ostudź.
Krok 2:
Jajka obrać i podzielić na białka i żółtka. Zwykle świeże jajka nie są dobrze czyszczone, więc rozbij skorupkę i zanurz ją w wodzie, pozwól jej trochę się położyć. Woda dostanie się pod film, a jajka zostaną oczyszczone bez problemów.
Krok 3:
W jednej misce zetrzyj paluszki krabowe na drobnej tarce, włóż jedną łyżkę kwaśnej śmietany i pokruszone żółtka. Wszystko posolić i dobrze wymieszać.
Krok 4:
W innej misce zetrzyj białka i obrany czosnek na drobnej tarce. Dodaj pozostałą śmietanę, sól i wymieszaj.
Krok 5:
Wytopione sery obierz z opakowania i ułóż w jednym rzędzie w ciasnej plastikowej torbie. Umieść ser na gramofonie kuchenki mikrofalowej. Przy pełnej mocy podgrzej ser przez 30 sekund i sprawdź. Jeśli ser stał się miękki, możesz go wyjąć i zwinąć bez wyjmowania w prostokąt. Jeśli ser jest nadal gęsty, podgrzej go przez 20 sekund, sprawdzając za każdym razem.
Krok 6:
Wytnij folię na górze i rozwiń, uwalniając górną część warstwy sera. Posmaruj ser nadzieniem białkowym równą warstwą.
Krok 7:
Na nadzienie białkowe nałóż równą warstwę nadzienia paluszkami krabowymi.
Krok 8:
Drobno posiekaj warzywa i posyp je na wierzchu.
Krok 9:
Za pomocą folii, na której leży prostokąt serowy z nadzieniem, zwiń rolkę. Zawiń w tę samą folię i włóż do zamrażarki na 2 godziny, aby była gęsta, ale nie pozwól jej zamarznąć. Po rozmrożeniu bułka po prostu zacznie się kruszyć i nic go nie naprawi. Jeśli nie jesteś pewien, czy nie zapomnisz, lepiej po prostu włóż do lodówki na kilka godzin lub na noc.
Krok 10:
Następnie pokrój bułkę z roztopionym serem i podawaj. Smacznego.
śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym bez dodatków.
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
pamiętaj, że kuchenki mikrofalowe nie działają w ten sam sposób. Czas gotowania i zalecana moc mogą różnić się od podanych w przepisie. Przeczytaj instrukcje dotyczące urządzenia i weź pod uwagę specyfikę swojego sprzętu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g