skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak ugotować zupę cheeseburger z mięsem mielonym? Aby zrobić zupę cheeseburger, przygotuj niezbędne składniki. Ponieważ Klasyczne cheeseburgery są przygotowywane z wołowiny, mięso mielone w zupie wymaga tylko wołowiny, bez domieszki innych rodzajów mięsa. Możemy użyć zwykłej mielonej wołowiny lub chudej.
Krok 2:
Umyj i obierz wszystkie warzywa. Marchewki, ziemniaki i seler pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Obierz cebulę. Ogólnie rzecz biorąc, do zupy lepiej pokroić cebulę w małe kostki, ale w naszej rodzinie nie lubią cebuli w tej formie, więc nie kroję jej, ale zostawiam ją w całości i wyrzucam pod koniec gotowania.
Krok 4:
Ser cheeseburger pokrój na małe kawałki. Ser topiony na cheeseburgery bierz w porcjach. Ten ser różni się od reszty bogatym żółtym kolorem. W skrajnych przypadkach możesz zastąpić go zwykłym serem cheddar, który musisz zetrzeć na drobnej tarce. Oczywiście możesz wziąć każdy inny ser, ale smak będzie inny.
Krok 5:
Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny, włóż mieloną wołowinę i smaż, mieszając, przez około 5 minut.
Krok 6:
Gdy całe mięso mielone stanie się brązowawe i zacznie wydzielać wilgoć, wrzuć na patelnię pokrojone ziemniaki, marchewkę i seler oraz cebulę, jeśli chcesz dodać je do posiekanej zupy. Smaż wszystko razem, mieszając, około 5 minut.
Krok 7:
Włóż całą cebulę na patelnię, jeśli chcesz dodać ją w całości, wlej bulion wołowy.
Krok 8:
Jeśli patelnia jest mała, a cała zupa się w niej nie zmieści, wlej warzywa z bulionem do rondla. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować mięso mielone z warzywami na małym ogniu przez około 10 minut.
Krok 9:
W międzyczasie na innej patelni roztop masło.
Krok 10:
Dodaj przesianą mąkę i wymieszaj. Stopniowo wlewaj mleko do sosu, ciągle mieszając i rozbijając wszystkie grudki. Jeśli nadal masz grudki w sosie, przetrzyj go przez sito.
Krok 11:
Dodaj ser do bazy mlecznej i mieszaj, aż cały ser się rozpuści.
Krok 12:
Tutaj taki gęsty sos serowy powinien się skończyć.
Krok 13:
Wlej mieszankę sera do zupy, pieprzu i wymieszaj.
Krok 14:
Przykryj zupę pokrywką i smaż na małym ogniu przez około 5 minut. Następnie zdejmij zupę serową z ognia i pozostaw pod przykryciem na około 10 minut i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal / 100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal / 100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g