makaron z mielonym mięsem w powolnej kuchence

szybko, łatwo, w pośpiechu, ze zwykłych produktów! Makaron z mięsem mielonym w powolnej kuchence to przepis, który pomoże Ci, gdy musisz ugotować obiad bez kuchenki. Jest to bardzo wygodne-zarówno mięso, jak i makaron będą gotowane w tym samym czasie, w wyniku czego danie okaże się nie gorsze niż gotowane w zwykły sposób.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 43 % 17 g
węglowodany 40 % 16 g
250 kcal
IG: 13 / 88 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić makaron z mięsem mielonym w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Weź wysokiej jakości makaron z pszenicy durum, są smaczniejsze, zdrowsze i mniej gotowane. Radziłbym również wziąć te, które gotują się przez długi czas-10 minut lub dłużej. Ale cienkie spaghetti lepiej gotować w zwykły sposób. Mięso mielone jest odpowiednie dla każdego, mam wołowinę, domowej roboty. Zamiast pomidorów możesz wziąć koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszkach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zdejmij skórkę z pomidorów. Aby to zrobić, umyj je i wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na każdym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż pomidory do miski i zalej wrzątkiem, aby zanurzyły się w wodzie. Trzymaj pomidory w nim przez 1 minutę i przenieś je do innej miski, już z zimną wodą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Skóra łatwo i szybko usunie się z różnicy temperatur. Nie możesz usunąć skóry z pomidorów, a następnie pomiń te kroki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój pomidory na ćwiartki, Usuń twardą część łodygi. Pokrój pomidory w dowolny sposób, pokroiłem je w plasterki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wybierz tryb odpowiedni do smażenia w powolnej kuchence. Mam to & quot; pieczenie & quot;. Ustaw czas na 15 minut. Wlej olej roślinny i naciśnij Start. Po minucie, gdy olej się rozgrzeje, włóż cebulę do miski. Smaż, mieszając, przez kilka minut, aż będzie półprzezroczysty.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie włóż mięso mielone. Użyj łyżki, aby rozbić duże grudki. Przykryj pokrywkę i smaż mięso mielone do końca programu, wymieszaj je kilka razy w tym czasie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po zakończeniu programu smażenia dodaj pomidory do miski. rozłóż je równomiernie na mięsie. Dodaj makaron.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej wodę, powinna być świeżo ugotowana lub bardzo gorąca, aby urządzenie nie musiało tracić czasu na jej podgrzewanie. Woda powinna przykryć makaron. Trochę przesadziłem z ilością, można było wlać mniej na palec. Dodaj sól i przyprawy. Weź je według własnych upodobań. Mam to włoskie zioła i zmielony czarny pieprz.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zamknij pokrywę i włącz tryb "gaszenia", ustaw czas na 20 minut. Po sygnale zakończenia otwórz pokrywkę, wymieszaj pastę i pozostaw ją pod zamkniętą pokrywką na kolejne 5 minut, aby wchłonąć pozostałą wodę.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Ułóż makaron z mielonym mięsem na talerzach, podawaj z serem i ziołami. Smacznego!

jak powiedziałem, miałem nadmiar wody, więc na końcu pozostało jej trochę. Ale to nie przeszkodziło, aby makaron był pyszny i apetyczny. Dobre danie dla magicznej asystentki!

pomidory w tym przepisie można zastąpić keczupem, pomidorami we własnym soku lub koncentratem pomidorowym. Wybierz proporcje do smaku.

pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki. 

jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy