skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron z mięsem mielonym w powolnej kuchence? Przygotuj jedzenie. Weź wysokiej jakości makaron z pszenicy durum, są smaczniejsze, zdrowsze i mniej gotowane. Radziłbym również wziąć te, które gotują się przez długi czas-10 minut lub dłużej. Ale cienkie spaghetti lepiej gotować w zwykły sposób. Mięso mielone jest odpowiednie dla każdego, mam wołowinę, domowej roboty. Zamiast pomidorów możesz wziąć koncentrat pomidorowy lub pomidory w puszkach.
Krok 2:
Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Zdejmij skórkę z pomidorów. Aby to zrobić, umyj je i wykonaj nacięcie w kształcie krzyża na każdym.
Krok 4:
Włóż pomidory do miski i zalej wrzątkiem, aby zanurzyły się w wodzie. Trzymaj pomidory w nim przez 1 minutę i przenieś je do innej miski, już z zimną wodą.
Krok 5:
Skóra łatwo i szybko usunie się z różnicy temperatur. Nie możesz usunąć skóry z pomidorów, a następnie pomiń te kroki.
Krok 6:
Pokrój pomidory na ćwiartki, Usuń twardą część łodygi. Pokrój pomidory w dowolny sposób, pokroiłem je w plasterki.
Krok 7:
Wybierz tryb odpowiedni do smażenia w powolnej kuchence. Mam to & quot; pieczenie & quot;. Ustaw czas na 15 minut. Wlej olej roślinny i naciśnij Start. Po minucie, gdy olej się rozgrzeje, włóż cebulę do miski. Smaż, mieszając, przez kilka minut, aż będzie półprzezroczysty.
Krok 8:
Następnie włóż mięso mielone. Użyj łyżki, aby rozbić duże grudki. Przykryj pokrywkę i smaż mięso mielone do końca programu, wymieszaj je kilka razy w tym czasie.
Krok 9:
Po zakończeniu programu smażenia dodaj pomidory do miski. rozłóż je równomiernie na mięsie. Dodaj makaron.
Krok 10:
Wlej wodę, powinna być świeżo ugotowana lub bardzo gorąca, aby urządzenie nie musiało tracić czasu na jej podgrzewanie. Woda powinna przykryć makaron. Trochę przesadziłem z ilością, można było wlać mniej na palec. Dodaj sól i przyprawy. Weź je według własnych upodobań. Mam to włoskie zioła i zmielony czarny pieprz.
Krok 11:
Zamknij pokrywę i włącz tryb "gaszenia", ustaw czas na 20 minut. Po sygnale zakończenia otwórz pokrywkę, wymieszaj pastę i pozostaw ją pod zamkniętą pokrywką na kolejne 5 minut, aby wchłonąć pozostałą wodę.
Krok 12:
Ułóż makaron z mielonym mięsem na talerzach, podawaj z serem i ziołami. Smacznego!
jak powiedziałem, miałem nadmiar wody, więc na końcu pozostało jej trochę. Ale to nie przeszkodziło, aby makaron był pyszny i apetyczny. Dobre danie dla magicznej asystentki!
pomidory w tym przepisie można zastąpić keczupem, pomidorami we własnym soku lub koncentratem pomidorowym. Wybierz proporcje do smaku.
pamiętaj, że czas i tryb gotowania w przepisie są podane w przybliżeniu. Wszystkie multicookery działają inaczej, a nawet te same modele tego samego producenta mogą mieć swoje własne cechy. Zanim zaczniesz gotować nowe danie dla Ciebie w powolnej kuchence, dokładnie przestudiuj instrukcje, a następnie w praktyce spróbuj najpierw ugotować znane Ci potrawy, a następnie nowe, wybierając tryb i czas indywidualnie dla własnej techniki.
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g