beshbarmak wieprzowy

kolejne przepyszne i satysfakcjonujące danie dla Twojej rodziny. Nie pisz w komentarzach, dlaczego orientalne danie jest przygotowywane z wieprzowiny, to nie jest oryginalny przepis, ale przerobiony!!!
SerofimaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 12 g
tłuszcze 45 % 15 g
węglowodany 18 % 6 g
201 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

opłucz wieprzowinę i pokrój ją na kawałki, włóż do rondla i napełnij wodą, aby przykryła mięso. Doprowadzić do wrzenia na szybkim ogniu. Usuń pianę, zmniejsz ogień, dodaj liść laurowy, korzeń selera do garnka, sól. Gotuj, aż mięso się ugotuje. 
posiekaj i usmaż cebulę na oleju, pod koniec smażenia dodaj zmielony pieprz i cztery łyżki bulionu, w którym gotuje się mięso. Dusić na małym ogniu przez dziesięć minut.
wyjmij gotowane mięso, odcedź bulion i ponownie zagotuj.& nbsp;ugotuj makaron w bulionie.& nbsp;kroimy na kawałki gotowaną wieprzowinę . Makaron układamy na płaskim, szerokim naczyniu, na wierzchu gotowaną wieprzowinę, a następnie & nbsp;- duszoną cebulę. Posyp beshbarmak ziołami i natychmiast podawaj. Bulion podajemy osobno w miseczkach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Makaron - 135   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy