skład / składniki
metoda gotowania
opłucz wieprzowinę i pokrój ją na kawałki, włóż do rondla i napełnij wodą, aby przykryła mięso. Doprowadzić do wrzenia na szybkim ogniu. Usuń pianę, zmniejsz ogień, dodaj liść laurowy, korzeń selera do garnka, sól. Gotuj, aż mięso się ugotuje.
posiekaj i usmaż cebulę na oleju, pod koniec smażenia dodaj zmielony pieprz i cztery łyżki bulionu, w którym gotuje się mięso. Dusić na małym ogniu przez dziesięć minut.
wyjmij gotowane mięso, odcedź bulion i ponownie zagotuj.& nbsp;ugotuj makaron w bulionie.& nbsp;kroimy na kawałki gotowaną wieprzowinę . Makaron układamy na płaskim, szerokim naczyniu, na wierzchu gotowaną wieprzowinę, a następnie & nbsp;- duszoną cebulę. Posyp beshbarmak ziołami i natychmiast podawaj. Bulion podajemy osobno w miseczkach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g