skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kurczaka koreańska marchewka świeży ogórek? Filet z kurczaka można użyć mrożonego.Ale należy go rozmrozić w temperaturze pokojowej lub w kuchence mikrofalowej, w trybie rozmrażania. Następnie zanurz filet z kurczaka we wrzącej wodzie i gotuj przez 30 minut.Schłodzić gotowe mięso.Jajka na sałatkę należy również ugotować.Aby to zrobić, zalej je zimną wodą, zagotuj i gotuj przez 8-9 minut.Następnie spuść wodę i ostudź jajka.
Krok 2:
Umyj i osusz ogórek sałatkowy. Odetnij jego kucyki po obu stronach. Spróbuj, aby ogórek nie był gorzki. Aby przygotować sałatkę, weź przestronną miskę, aby wygodnie mieszać sałatkę. Pokrój ogórek wzdłuż na 4 części,a następnie pokrój go na małe kawałki w przygotowanej misce.
Krok 3:
Jajka na twardo obierz, pokrój i dodaj do miski do pokrojonych ogórków.
Krok 4:
Schłodź filet z kurczaka, aby nie poparzył rąk. Następnie pokrój go na małe kawałki i włóż do miski na sałatkę. Ogólnie rzecz biorąc, w tej sałatce można użyć nie tylko gotowanego kurczaka. Można go smażyć na kawałki na złoty kolor lub wziąć wędzonego kurczaka.
Krok 5:
Koreańskie marchewki można wykorzystać gotowe, zakupione lub samodzielnie ugotować w domu. Takie marchewki są zwykle pocierane długimi paskami, więc na sałatkę marchewki w stylu koreańskim można trochę posiekać. Bardziej podoba mi się, gdy w sałatce jest w małych kawałkach.
Krok 6:
Marchewki w stylu koreańskim, Dodaj do miski do sałatki. Dopraw sałatkę odrobiną majonezu i wymieszaj.
Krok 7:
Gotową sałatkę schłodź trochę w lodówce i przenieś do odpowiedniej salaterki przed podaniem.
Krok 8:
Smacznego!
łączenie potraw w tej sałatce jest pozornie bardzo proste. Ale wszystkie z powodzeniem się uzupełniają, że będziesz chciał ugotować tę sałatkę więcej niż raz.
pamiętaj, aby go ugotować! Okazuje się bardzo smaczne!
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g