skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto parzone na manti bez jajek we wrzącej wodzie? Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania idealnego ciasta parzonego Manta.
Krok 2:
Wlej dwieście pięćdziesiąt mililitrów wrzącej wody do głębokiej miski.
Krok 3:
Wlej dwie trzecie łyżeczki soli do miski z wrzącą wodą.
Krok 4:
Wlej dwie łyżki oleju roślinnego do miski.
Krok 5:
Przesiej trzysta pięćdziesiąt gramów mąki pszennej i dodaj Większość do miski.
Krok 6:
Zagnieść ciasto w misce.
Krok 7:
Dodaj pozostałą mąkę do miski z wyrabianym ciastem.
Krok 8:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 9:
Wlej trochę mąki na stół i ułóż ciasto, które następnie zagniataj przez trzy minuty.
Krok 10:
Okazało się, że gładkie ciasto nie przylega do rąk.
Krok 11:
Zbierz ciasto w grudkę, a następnie włóż do celofanowej torby i włóż do lodówki na trzydzieści minut.
Krok 12:
Po upływie czasu rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta, aż będzie dość cienkie.
Krok 13:
Grubość tortilli dla manti powinna wynosić od dwóch do trzech milimetrów.
Krok 14:
Pokrój ciasto z ciasta na niezbędne kawałki, a następnie nałóż odpowiednią ilość mięsa mielonego na każdą z nich.
Krok 15:
Ściśnij i połącz krawędzie półfabrykatów w określony sposób.
Krok 16:
Uzyskuje się uformowane manty o określonej wielkości.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Udanego gotowania i smacznego dla wszystkich!
idealny przepis na ciasto Manta bez jajek, próbowałem wielu, ale teraz gotuję tylko w ten sposób i dzielę się z tobą - nawet na obiad, nawet na lunch, szybko, łatwo, dostępny dla każdego! Są kochane przez wielu, ale nie każda gospodyni wie, jak prawidłowo przygotować ciasto! Proponuję idealne ciasto na manti, którego prosty i udany przepis doświadczyłem wiele razy. Przygotowuje się go bez wprowadzania do składu jaj. Takie ciasto na soczyste manti można łatwo zagnieść na zwykłej wrzącej wodzie i wymaga użycia minimum składników. Ten niedrogi i szybki w przygotowaniu przepis na pyszne manti jest wart Twojej uwagi! Smacznego! Nazwa "manty", zaczerpnięta z języka rosyjskiego z języka tureckiego, pochodzi prawdopodobnie od chińskiego"Mantou". Najbliższym analogiem Mant jest Mongolskie danie narodowe "buuz", które jest przygotowywane w taki sam sposób jak manty.
przygotuj się na to, że mąka może wymagać więcej lub mniej niż wskazano w przepisie. Nie skupiaj się na ilości mąki, ale na pożądanej konsystencji ciasta. Aby uniknąć błędów, przeczytaj o mące i jej właściwościach!
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g