kawior grzybowy z solonych gorzkich

Przygotuj pyszne danie grzybowe! Proste i szybkie! . Kawior grzybowy z solonych gorzkich potraw podaje się na zimno, lepiej gotować tyle, ile można zjeść na raz, aby nie pozostawić go do przechowywania. Jeśli kawior nadal pozostaje, można go przechowywać w lodówce nie dłużej niż 7-8 dni.
777Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 69 % 11 g
węglowodany 19 % 3 g
116 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

1. Solone gorzki wkładamy do miski z zimną wodą, myjemy, spuszczamy wodę i powtarzamy proces. Grzyby należy lepiej umyć, a następnie włożyć do durszlaka, pozwolić wodzie spłynąć.

2. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, smażyć na oleju roślinnym do miękkości.

3. Zmiel grzyby z cebulą za pomocą maszynki do mięsa lub blendera. Konsystencja może być pastowata lub z małymi kawałkami, zgodnie z życzeniem.

W razie potrzeby podawaj na stole, dekorując zielenią.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gorzki - 19   kcal/100g

Podobne przepisy