szybka marynata wieprzowa z musztardą i sosem sojowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
taką marynatę można przygotować z wyprzedzeniem (jest doskonale przechowywana w lodówce przez dwa dni) lub można ją przygotować bezpośrednio przed marynowaniem mięsa.
więc przygotujmy odpowiedni pojemnik i zacznijmy:
- rozłóż miód i musztardę, dokładnie wymieszaj (możesz użyć absolutnie dowolnej musztardy - zarówno w ziarnach, jak i na sucho, rozcieńczając ją octem i pastą);
- dodaj sól, wymieszaj;
- wlać mieszaninę do sosu sojowego, pocierać łyżką;
- pokonaj powstałą marynatę za pomocą blendera zanurzeniowego.
po natarciu golonki marynatą pozostawiamy ją na co najmniej pół godziny, aby mięso miało czas na wchłonięcie aromatu i smaku.
spróbuj. Smacznego wyniku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g