Sałatka różne ogórki pomidory papryka cebula na zimę

Przygotuj sałatkę warzywną-bardzo apetyczną, smaczną i piękną! To właśnie ten przedmiot różni się w naszej rodzinie z hukiem. Zimą, kiedy jest tak mało warzyw, bardzo fajnie jest wyjąć słoik ze spiżarni z jasnymi i pięknymi warzywami. To tak, jakbyś przeniósł się do lata! Nie tylko widok, ale także smak jest wspaniały. Takie chrupiące ogórki))
viktorinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 13 % 2 g
węglowodany 80 % 12 g
73 kcal
IG: 38 / 0 / 62

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

na początek umyj wszystkie warzywa, osusz ręcznikiem, Wyczyść. Następnie pokrój cebulę w pierścienie, pokrój ogórki i pomidory w plasterki. Jeśli masz duże ogórki i pomidory, każde koło można pokroić na pół. Paprykę kroimy również w pierścienie.

w dwóch litrowych słoikach (wcześniej wysterylizowanych) wlej ziele angielskie - do każdego pół łyżeczki. Następnie układamy warzywa warstwami. W jakiej kolejności pójdą-zrób to według własnego gustu. Umieść warzywa mocno, ale nie ściskając.

przejdźmy do przygotowania marynaty. Zrobimy to w ten sposób: podpalamy garnek z wodą, dodajemy do niego cukier i sól, dobrze mieszamy, aby wszystkie kryształy się rozpuściły. Doprowadź płyn do wrzenia.

gdy marynata się zagotuje, wlej ją do słoików nie na samą górę. Pokrywkami zamykamy słoiki i sterylizujemy je (po zagotowaniu wody przez 10-15 minut).

po upływie czasu wyjmujemy słoiki, wlewamy do każdego słoika 1 łyżeczkę. kwas octowy i 1 łyżka. l olej roślinny. Zwijamy słoiki pokrywkami, odwracamy i owijamy kocem, aż całkowicie ostygną.

sałatka na zimę jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy