skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz marchewki, umyj je pod bieżącą wodą. Pokrój marchewki w paski. Obierz cebulę, pokrój w dużą kostkę.
2. Wlej rafinowany olej roślinny do kotła. Wysyłamy do ognia. Włóż cebulę i marchewkę do gorącego oleju. Dusić przez 5 minut.
3. Uwolnij białą kapustę z górnych liści. Wytnij żądaną ilość zgodnie z określoną wagą. Pokrój kapustę w kostkę. Wysyłamy go do kotła do marchewki i cebuli.
4. Moje pomidory. Pokrój w plasterki, wycinając miejsce mocowania łodygi. Jeśli pomidor jest mały, możesz pokroić go na ćwiartki.
5. Moja papryka. Następnie wycinamy torebkę nasienną i przegrody. Ponownie umyć. Pokrój czystą paprykę w duże paski. Rozłóż paprykę i pomidory na pozostałych warzywach. Kontynuujemy duszenie.
6. Umyj fasolę szparagową, odetnij końce. Średnie strąki można pozostawić w całości, a dłuższe można przeciąć na pół. Rozłóż fasolę w kotle.
7. Natychmiast wlej cukier i sól z fasolą. Wlej ocet jabłkowy. Dusić na średnim ogniu pod zamkniętą pokrywką przez 30 minut.
8. Pokrój mały kawałek chili w drobną kostkę. Ostrą paprykę można dodać mniej więcej do smaku.
9. Obierz czosnek. Przechodzimy przez prasę. W razie potrzeby możesz wyciąć goździki. 5-7 minut przed końcem gotowania dodaj chili i czosnek.
10. W czystych, wstępnie wysterylizowanych słoikach kładziemy duszone warzywa. Natychmiast zamykamy hermetycznie żelaznymi pokrywkami.
11. Odwróć puste miejsca do góry nogami. Przykryj starym kocem lub kocem. Zostawiamy na jeden dzień. W tym czasie półfabrykaty powoli ostygną.
przechowuj sałatkę w spiżarni lub w piwnicy. Z podanej liczby składników uzyskuje się trzy puszki sałatki o pojemności 400 mililitrów.
miłej degustacji!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g