skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Opłucz kurczaka pod bieżącą wodą, zalej zimną wodą, zagotuj, odcedź, zalej nową, ponownie zagotuj i gotuj przez 10 minut.
Krok 3:
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa.
Krok 4:
Posiekaj cebulę i dodaj do zupy.
Krok 5:
Obierz marchewki i pokrój na kawałki według własnego uznania. Wszystkie warzywa gotujemy do miękkości.
Krok 6:
Wyjmij mięso z zupy i rozerwij na kawałki. dodamy go później wraz ze śmietaną lub porcjami do każdego talerza
Krok 7:
Młoda cukinia nie jest czyszczona!!! Mój, trzy na grubej tarce i dodaj do zupy. Sól i dodaj ulubione przyprawy. Jeśli gotujemy dla małych dzieci, w ogóle nie dodajemy przypraw. Gotuj przez 3 minuty.
Krok 8:
Następnie wlej śmietanę do zupy. Jeśli dzieci jedzą zupę, bierzemy krem dla dzieci. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 9:
Dodaj zielenie. Dajemy chwilę na gotowanie. I wyłącz. Teraz musisz trochę schłodzić zupę (do około 80 stopni, aby nie blender) i użyć blendera, aby ją zmiksować.
Krok 10:
Wlej zupę do talerzy, dodaj mięso, udekoruj ziołami i podawaj. Bardzo smaczne jest jedzenie takiej zupy ze świeżym chlebem lub gotowanym jajkiem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g