skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Prawdziwy barszcz czerwony, obfity,bogaty, gotujemy na bulionie warzywnym z fasolą. Bulion gotujemy z wyprzedzeniem i dodajemy go podczas gotowania. Weź suszoną fasolę. Przygotuj produkty zgodnie z listą, umyj i obierz warzywa. Gotujemy barszcz bez smażenia, tylko gotujemy.
Krok 2:

Zacznijmy od fasoli. Myjemy fasolę, napełniamy wodą i gotujemy do miękkości przez 2 godziny na małym ogniu.
Krok 3:

Wlej 2 litry wody do garnka na barszcz, włóż do niego całe obrane buraki i gotuj do miękkości przez godzinę.
Krok 4:

Podczas gotowania buraków i fasoli zajmijmy się resztą warzyw. Pokrój cebulę w drobną kostkę, zetrzyj marchewkę na grubej tarce.
Krok 5:

Ziemniaki kroimy w dużą kostkę, kapustę siekamy na rozdrabniaczu.
Krok 6:

Drobno posiekaj warzywa.
Krok 7:

Do posiekanych ziół wyciśnij czosnek przez prasę.
Krok 8:

Wyjmij całe ugotowane buraki z wrzącej wody i umieść je w chłodnym miejscu, aby trochę ostygły.
Krok 9:

W rondlu, w wodzie, w której gotowano buraki, układamy ziemniaki i liście laurowe, gotujemy przez 10 minut.
Krok 10:

Następnie wlej posiekaną cebulę i startą marchewkę na patelnię.
Krok 11:

Dodaj sól do garnka i gotuj warzywa przez kolejne 10 minut.
Krok 12:

Po 10 minutach włóż posiekaną kapustę do garnka i gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 13:

Po kapuście dodaj gotowaną fasolę do barszczu i gotuj przez kolejne 7 minut.
Krok 14:

W międzyczasie zetrzyj ugotowane buraki na grubej tarce.
Krok 15:

Buraki mieszamy z posiekanymi ziołami i czosnkiem, dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy.
Krok 16:

Dodaj bulion warzywny i mieszankę buraków do barszczu.
Krok 17:

Barszcz dobrze wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 2 minuty na małym ogniu.
Krok 18:

Przykryj patelnię barszczem, wyłącz ogień i pozwól barszczowi parzyć przez kolejne 10-15 minut.
Krok 19:

Wlej barszcz z fasolą na talerze, dopraw każdą porcję kwaśną śmietaną i podawaj na obiad.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g


