ciasto na wodzie mineralnej na pierogi i pierogi
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
W odpowiedniej misce wymieszaj wodę mineralną z olejem roślinnym, solą i cukrem. Rozbij jajko, wymieszaj.
przesiej mąkę. Wsyp go małymi porcjami i zagniataj ciasto, aż przestanie przyklejać się do rąk. W zależności od jakości mąki może być potrzebna nieco mniej lub wręcz przeciwnie - trochę więcej.
lepiej ugniatać ciasto bezpośrednio na stole. Powinien być miękki, bardzo elastyczny i przyjemny w dotyku.
teraz możesz z niego tworzyć pierogi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda mineralna - 0 kcal/100g