barszcz z fasolą w puszkach

Barszcz czerwony z fasolą w puszkach i czosnkiem, bez mięsa. PRZEPIS NA PRZERÓBKĘ Bardzo smaczny bogaty barszcz czerwony, odpowiedni dla wegetarian, ponieważ jest przygotowywany bez mięsa, na oleju roślinnym,z fasolą. Aby zaoszczędzić czas, wziąłem fasolę w puszkach w pomidorach.
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 1 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 71 % 5 g
28 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Podczas gdy woda na barszczu nagrzewa się w rondlu, przygotujemy wszystkie niezbędne składniki: buraki, ziemniaki, czosnek i cebulę, obierz i umyj, odetnij około 400 g kapusty z główki kapusty, spłucz ją, a także opłucz zielone pióra cebuli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój buraki na małe kostki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie pokrój cebulę w drobną kostkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść buraki z cebulą na głębokiej patelni lub patelni, dodaj olej roślinny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Podpalamy patelnię, mieszamy i wlewamy marynatę ogórkową. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj buraki z cebulą na minimalnym ogniu przez pół godziny, od czasu do czasu mieszając.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie pokrój ziemniaki w dużą kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż pokrojone ziemniaki na patelni z przegotowaną wodą i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    W międzyczasie drobno posiekaj kapustę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po 20 minutach dodaj posiekaną kapustę do garnka do ziemniaków.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Teraz wracamy do buraków i dodajemy do nich fasolę w puszkach.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wymieszaj buraki z fasolą, przykryj patelnię pokrywką i wyłącz ogień.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Drobno posiekaj zieloną cebulę.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Do posiekanej cebuli wyciśnij czosnek przez prasę.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozłóż buraki z fasolą na patelni z ziemniakami i kapustą, dobrze wymieszaj.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Po burakach wkładamy zieloną cebulę z czosnkiem do barszczu.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Następnie dodaj koncentrat pomidorowy.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Sól barszczu, jeszcze raz dobrze wymieszaj.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Przykryj patelnię barszczem pokrywką, gotuj na wolnym ogniu przez kolejną minutę i wyłącz ogień.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Barszcz z fasolą jest gotowy, można go wlać do talerzy, ale lepiej poczekać kolejne pół godziny, aby zaparzył się w rondlu. A następnego dnia taki czerwony barszcz z fasolą będzie jeszcze smaczniejszy.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Podawaj czerwony barszcz z fasolą na gorący obiad, możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany do każdej porcji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Marynata - 60   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy