Gin domowej roboty

ten słynny napój alkoholowy wprawi cię w dobry nastrój! Co może być ładniejszego niż kieliszek orzeźwiającego, domowego ginu po ciężkim dniu pracy?
EllaRosaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 1 g
215 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 12 D 30 min

wlej jałowiec do słoika, wlej 400 ml alkoholu. & nbsp;
robimy drugi aromatyczny napar alkoholowy-z kolendry i kminku. Wlej przyprawy do słoika, wlej 340 ml alkoholu.
oba napary umieszczamy na 5 dni w ciemnym i ciepłym miejscu.
minęło 5 dni, napary alkoholowe dla dżina zostały podane, nadszedł czas, aby je przefiltrować i rozcieńczyć 2 razy wodą(jest to około 200 ml wody). Zacznijmy od nalewki z jałowca. Wlewa się napar do kostki i poddaje destylacji (destylacja mieszanki alkoholowo-wodnej jest łatwopalna, nie zaleca się powtarzania w domu ).
poszły pierwsze krople i zgodnie z przepisem & nbsp; - & nbsp;pierwsze 10 ml należy wyrzucić. W kuchni panował wspaniały zapach choinki. Destylujemy alkohol na małym ogniu. 
okazało się dokładnie 260 ml. następnie filtruję nalewkę z kolendry i kminku i dodaję 200 ml wody. Destylację naparu z kolendry i kminku wykonujemy zgodnie z naparem z jałowca. Zbieramy 10-15 ml nadmiaru i 260 ml głównego.
teraz musisz wymieszać wszystkie składniki: destylat kolendry i kminku, destylat jałowca i wodę. I doprowadzić do objętości 1 litra.
niech Jin odpocznie jeszcze przez tydzień. Po tym czasie Nasz Gin jest gotowy do spożycia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Kminek - 333   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Alkohol - 221   kcal/100g

Podobne przepisy