skład / składniki
metoda gotowania
wlej jałowiec do słoika, wlej 400 ml alkoholu. & nbsp;
robimy drugi aromatyczny napar alkoholowy-z kolendry i kminku. Wlej przyprawy do słoika, wlej 340 ml alkoholu.
oba napary umieszczamy na 5 dni w ciemnym i ciepłym miejscu.
minęło 5 dni, napary alkoholowe dla dżina zostały podane, nadszedł czas, aby je przefiltrować i rozcieńczyć 2 razy wodą(jest to około 200 ml wody). Zacznijmy od nalewki z jałowca. Wlewa się napar do kostki i poddaje destylacji (destylacja mieszanki alkoholowo-wodnej jest łatwopalna, nie zaleca się powtarzania w domu ).
poszły pierwsze krople i zgodnie z przepisem & nbsp; - & nbsp;pierwsze 10 ml należy wyrzucić. W kuchni panował wspaniały zapach choinki. Destylujemy alkohol na małym ogniu.
okazało się dokładnie 260 ml. następnie filtruję nalewkę z kolendry i kminku i dodaję 200 ml wody. Destylację naparu z kolendry i kminku wykonujemy zgodnie z naparem z jałowca. Zbieramy 10-15 ml nadmiaru i 260 ml głównego.
teraz musisz wymieszać wszystkie składniki: destylat kolendry i kminku, destylat jałowca i wodę. I doprowadzić do objętości 1 litra.
niech Jin odpocznie jeszcze przez tydzień. Po tym czasie Nasz Gin jest gotowy do spożycia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Kminek - 333 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Alkohol - 221 kcal/100g