owsianka z suszonymi owocami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do owsianki.
Krok 2:
Zagotuj mleko, dodaj sól, cukier i dodaj płatki owsiane. Gotuj płatki zgodnie z instrukcją. Płatki instant gotują się szybciej. Po 5-10 minutach owsianka będzie gotowa.
Krok 3:
Opłucz rodzynki, opłucz suszone morele i pokrój na kawałki wielkości rodzynek.
Krok 4:
Dodaj do owsianki. Włóż również masło (jeśli mleko jest domowe, tłuste, nie można umieścić masła). Wymieszaj i podawaj.
Krok 5:
Możesz podać owsiankę z suszonymi owocami, ale wtedy stanie się grubsza i gęstsza.
pożywna owsianka na śniadanie jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g