skład / składniki
metoda gotowania
zaczynamy gotować buraki z mięsem. Bierzemy wołowinę z kością (zupa będzie bogatsza), dobrze myjemy mięso, wlewamy wodę do rondla i zaczynamy gotować. Po zagotowaniu bulionu i pojawieniu się ciemnej piany na powierzchni, odcedź bulion przez sitko i ponownie gotuj na małym ogniu, dodaj sól. Mięso można natychmiast pokroić na małe kawałki.
moje ziemniaki, marchew i buraki, obierz. Ziemniaki kroimy w paski, buraki również w paski, ale bardzo cienkie, aby szybciej się ugotowały, marchewki w małe kostki. W razie potrzeby buraki i marchewki można po prostu zetrzeć na tarce, nie wpływa to na smak, po prostu piękniejsze są słomki. Jeśli chcesz, aby burak był bardziej pożywny, możesz dodać trochę zbóż, Jęczmień dobrze łączy się z wołowiną, jest bardzo satysfakcjonujący.
obierz cebulę i drobno posiekaj.
na patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj cebulę, wymieszaj, dodaj posiekaną marchewkę i buraki, wymieszaj i smaż przez około 10 minut. Następnie dodaj trochę wody i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut. Gdy warzywa są lekko przyprawione, woda wyparuje, smażenie jest gotowe.
do garnka z mięsem dodaj ziemniaki, smażenie warzyw, czarny pieprz, liść laurowy. Gotuj przez około 25 minut. Następnie dodaj umyte i posiekane drobno buraki. Gotuj przez około 7 minut na małym ogniu. Następnie wyłącz ogień, odstaw zupę pod zamkniętą pokrywką na około 20 minut. W razie potrzeby podawaj ze śmietaną i grzankami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g