burak Bezmięsny

zupa warzywno-wegetariańska! Apetyczny i pyszny. Burak bez mięsa wcale nie jest nudnym daniem. Zasługuje na szczególną uwagę. W końcu okazuje się jasny, pachnący, przydatny. Dla tych, którzy podążają za figurą, to danie będzie darem niebios. W końcu nie ma w nim tłuszczów zwierzęcych. Zupa lekka, niskokaloryczna, witaminowa. Warzywa należy wybrać wysokiej jakości. Dotyczy to zwłaszcza buraków. Jeśli jest lekki, włóknisty, danie nie będzie takie, jak powinno. Najsmaczniejsza wersja buraka pochodzi z młodych warzyw. Okazuje się naprawdę wyjątkowy!
juksAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 25 % 1 g
węglowodany 75 % 3 g
28 kcal
IG: 67 / 0 / 33

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

naprawdę pyszne buraki nie muszą być z mięsem. Wegetarianie często dużo wiedzą o pysznym jedzeniu. I tym razem. Burak bez mięsa jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Możesz przygotować taką zupę o każdej porze roku, może być zarówno zimna, jak i gorąca.

1. Więc obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą. Następnie pokrój w drobną kostkę.

2. Obierz marchewki, umyj. Pokrój w paski, ale nie za duże. Możesz również zetrzeć marchewki na grubej tarce.

3. Dokładnie umyj buraki, a następnie obierz. Pokrój warzywa korzeniowe w paski.

4. Obierz cebulę z łuski, pokrój w małe kostki.

5. Wlej olej roślinny na patelnię. Wysyłamy ją do ognia. Gdy olej się rozgrzeje, połóż cebulę na patelni. Smażyć do miękkości.

6. Następnie rozłóż buraki i marchewki na cebuli. Wlej trochę wody. Zmniejszamy ogień. Dusić warzywa przez pół godziny. W tym procesie delikatnie wymieszaj.

7. Moja kapusta, uwolnij z górnych liści. Wytnij odpowiednią ilość kapusty. Wkładamy ręce, wysyłamy na patelnię, aby dusić resztę warzyw. Dusić przez 20 minut.

8. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Doprowadzić do wrzenia. We wrzącej wodzie rozprowadzamy duszone warzywa i pokrojone ziemniaki. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku.

9. Obierz czosnek. Przechodzimy przez prasę. Wysyłamy na patelnię. Gotuj buraki przez kolejne dwadzieścia minut.

podawaj na gorąco lub na zimno. W razie potrzeby możesz ozdobić buraki świeżymi ziołami i uzupełnić kwaśną śmietaną.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy