skład / składniki
metoda gotowania
naprawdę pyszne buraki nie muszą być z mięsem. Wegetarianie często dużo wiedzą o pysznym jedzeniu. I tym razem. Burak bez mięsa jest nie tylko smaczny, ale także zdrowy. Możesz przygotować taką zupę o każdej porze roku, może być zarówno zimna, jak i gorąca.
1. Więc obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą. Następnie pokrój w drobną kostkę.
2. Obierz marchewki, umyj. Pokrój w paski, ale nie za duże. Możesz również zetrzeć marchewki na grubej tarce.
3. Dokładnie umyj buraki, a następnie obierz. Pokrój warzywa korzeniowe w paski.
4. Obierz cebulę z łuski, pokrój w małe kostki.
5. Wlej olej roślinny na patelnię. Wysyłamy ją do ognia. Gdy olej się rozgrzeje, połóż cebulę na patelni. Smażyć do miękkości.
6. Następnie rozłóż buraki i marchewki na cebuli. Wlej trochę wody. Zmniejszamy ogień. Dusić warzywa przez pół godziny. W tym procesie delikatnie wymieszaj.
7. Moja kapusta, uwolnij z górnych liści. Wytnij odpowiednią ilość kapusty. Wkładamy ręce, wysyłamy na patelnię, aby dusić resztę warzyw. Dusić przez 20 minut.
8. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia. Doprowadzić do wrzenia. We wrzącej wodzie rozprowadzamy duszone warzywa i pokrojone ziemniaki. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku.
9. Obierz czosnek. Przechodzimy przez prasę. Wysyłamy na patelnię. Gotuj buraki przez kolejne dwadzieścia minut.
podawaj na gorąco lub na zimno. W razie potrzeby możesz ozdobić buraki świeżymi ziołami i uzupełnić kwaśną śmietaną.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g