Sałatka jajko czosnek majonez
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać.
2. Pokruszyć jajka w drobną kostkę.
3. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
4. Wymieszaj jajka, czosnek i majonez. Dodaj sól i czarny pieprz do smaku, ponownie wymieszaj, aż będzie gładka.
5. Aby podać sałatkę, przygotuj grzanki. Pokrój Bochenek w plastry i posmaruj cienką warstwą masła. Smażyć grzanki na patelni na złoty kolor.
6. Rozłóż sałatkę jajeczną na ciepłych grzankach i podawaj. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Baton - 273 kcal/100g