Woda różana w domu

wyrafinowany składnik wielu deserów, a przede wszystkim oryginalny! Woda różana jest aktywnie wykorzystywana w niektórych przepisach kuchni arabskiej. W szczególności w deserach. Mam nadzieję, że przepis na wodę różaną w domu przyda się! Chcę zwrócić uwagę - w żadnym wypadku nie używaj zakupionych róż!!!!! Jest w nich tyle chemii, że nie dostaniesz wody różanej, ale coś zupełnie innego. Weź róże ze swojego ogrodu. Jeśli nie ma własnego, poproś sąsiadów. Możesz wziąć płatki dzikiej róży.
EllishaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
Tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
0 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 d
umieść różowe płatki na patelni (najlepiej dużej i szerokiej), na środku której umieść miskę o szerokich ścianach.

napełnij różowe płatki wodą, aby woda je zamknęła i nie dotarła do krawędzi miski (około 2 cm).

przykryj patelnię pokrywką do środka.

podpal i zagotuj.

gdy się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego.

umieść lód w kostkach w pokrywie.

Proces jest następujący: to, co znajduje się w garnku, czyli para, osiada na pokrywie, a następnie kapie z niej do miski. Oto, co zbiera się w misce i jest woda różana.

Proces jest długi, ale warto.

po zebraniu miski to, co w niej jest, należy spuścić do sterylnego słoika, zamknąć pokrywką i przechowywać w lodówce. Używaj w razie potrzeby.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Woda - 0   kcal/100g
  • Lód - 0   kcal/100g
  • Płatki róż - 0   kcal/100g

Podobne przepisy