woda różana w domu
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
umieść różowe płatki na patelni (najlepiej dużej i szerokiej), na środku której umieść miskę o szerokich ścianach.
napełnij różowe płatki wodą, aby woda je zamknęła i nie dotarła do krawędzi miski (około 2 cm).
przykryj patelnię pokrywką do środka.
podpal i zagotuj.
gdy się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego.
umieść lód w kostkach w pokrywie.
Proces jest następujący: to, co znajduje się w garnku, czyli para, osiada na pokrywie, a następnie kapie z niej do miski. Oto, co zbiera się w misce i jest woda różana.
Proces jest długi, ale warto.
po zebraniu miski to, co w niej jest, należy spuścić do sterylnego słoika, zamknąć pokrywką i przechowywać w lodówce. Używaj w razie potrzeby.
napełnij różowe płatki wodą, aby woda je zamknęła i nie dotarła do krawędzi miski (około 2 cm).
przykryj patelnię pokrywką do środka.
podpal i zagotuj.
gdy się zagotuje, zmniejsz ogień do średniego.
umieść lód w kostkach w pokrywie.
Proces jest następujący: to, co znajduje się w garnku, czyli para, osiada na pokrywie, a następnie kapie z niej do miski. Oto, co zbiera się w misce i jest woda różana.
Proces jest długi, ale warto.
po zebraniu miski to, co w niej jest, należy spuścić do sterylnego słoika, zamknąć pokrywką i przechowywać w lodówce. Używaj w razie potrzeby.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Woda - 0 kcal/100g
- Lód - 0 kcal/100g
- Płatki róż - 0 kcal/100g