kiełbasa Wegetariańska

niejednoznaczny przepis. Jest pole do eksperymentów. Kiełbasa wegetariańska jest zrobiona z puree z grochu i ten smak jest namacalny, zauważalny. Aromatyczne przyprawy i czosnek nadają potrawie smak, więc nie ignoruj ich. Warto zwrócić uwagę na strukturę kiełbasy-nie jest krucha, ale raczej krucha, krucha. Chciałbym jeszcze coś dodać, aby poprawić strukturę i ostatecznie & quot; usunąć & quot; smak grochu.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 16 g
tłuszcze 25 % 18 g
węglowodany 52 % 37 g
363 kcal
IG: 8 / 92 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj groszek, olej roślinny (użyłam kukurydzy nie rafinowanej), sok z buraków, czosnek i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Groszek zalej 500 ml wrzącej wody (!!!). Jest to ważne, wrząca woda pozwoli szybko zagotować groszek. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, trochę soli. Gotuj przez 5-10 minut na średnim ogniu. W razie potrzeby dodaj trochę więcej wrzącej wody, okresowo mieszaj. Konieczne jest, aby groszek gotował się i nie przylegał do dna.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ugotowany groszek puree za pomocą blendera, dodaj zmieloną kolendrę, zmielony czarny pieprz, olej roślinny. Ubić.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj sok z buraków (1 łyżka) i posiekany czosnek. Ubić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj sok z buraków, aż uzyskasz pożądany odcień.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś jeszcze gorące puree do czystej plastikowej butelki. Pozostaw na noc w zimnym miejscu.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrój butelkę, wyjmij kiełbasę, pokrój na porcje.

oryginalna przekąska z puree z groszku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal / 100g
  • Groszek żółty - 303   kcal/100g

Podobne przepisy