skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić ciasto z twarogu z ciastek i twarogu bez pieczenia? Przygotuj jedzenie. Do tego ciasta weź świeży, tłusty, suchy twaróg - mam 18% tłuszczu, ale zrobi to 9%. Wybierz również śmietanę o dużej zawartości tłuszczu-25-30%. Najpierw rozpuść masło w dowolny sposób i ostudź. Banan można odrzucić. Ciasteczka wzięłam & quot;mleko ghee& quot;, można wziąć dowolne kruche, typu " rocznicowe". Czekolada do lukru-mleczna lub ciemna.
Krok 2:
W głębokiej misce połącz odpowiednią ilość twarogu, stopione i schłodzone masło, śmietanę, cukier i cukier waniliowy. Za pomocą miksera lub trzepaczki ubij masę, aż będzie gładka i kremowa. Jeśli twój twaróg jest zbyt ziarnisty, uderz masę blenderem. Jeśli nie ma blendera, przetrzyj twaróg przez sito.
Krok 3:
Podziel masę twarogową na dwie części i dodaj kakao do jednej. Mieszaj masę, aż składniki się połączą.
Krok 4:
Weź matę lub ręcznik. Połóż na nim folię spożywczą i ułóż ciasteczka. Oryginalny przepis sugeruje zanurzenie każdego ciasteczka w ciepłym mleku (100 ml), a następnie rozprowadzenie go, ale próbując to zrobić, wszystkie ciasteczka w moich rękach zaczęły się rozpadać, więc odmówiłem tego kroku. Wziąłem mniej ciasteczek i okazało się, że mam dużo nadzienia, więc nie popełniaj tego samego błędu, weź 12 sztuk.
Krok 5:
Rozłóż białą masę twarogową równomiernie na wierzchu wyłożonej warstwy ciastek.
Krok 6:
Na wierzch białej masy twarogowej równomiernie rozprowadź masę twarogową z dodatkiem kakao.
Krok 7:
Obierz banana ze skórki, pokrój wzdłuż na pół i pokrój w dół na warstwę twarogu, koncentrując się na środku.
Krok 8:
Użyj ręcznika, aby owinąć skrajne rzędy ciasteczek wzdłuż dłuższego boku do środka. Jak widać, miałem trochę nadzienia, ale na tym etapie obrabiany przedmiot jest ruchomy i można dostosować kształt deseru — za pomocą folii uformować ciasto, nadając mu kształt Domu (Trójkąt w przekroju). Zawiń deser w folię spożywczą i włóż do lodówki, aby zestalił się na 4-12 godzin, wyczyściłem na noc.
Krok 9:
Wyjmij zamrożony deser z lodówki. Posmaruj wierzch rozpuszczoną czekoladą i posyp płatkami kokosowymi.
Krok 10:
Pokrój i podawaj ciasto twarogowe bezpośrednio z lodówki — po odstawieniu na chwilę w temperaturze pokojowej bardzo szybko traci swój kształt. Smacznego!
masło można stopić w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie (Przeczytaj instrukcję urządzenia) lub w łaźni wodnej. Jak rozpuścić masło w kąpieli wodnej? Będziesz potrzebował dwóch pojemników o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w około połowie wody. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie się topić. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Po całkowitym rozpuszczeniu kawałków masła wyjmij pojemnik z pieca.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Ciasteczka kawowe - 589 kcal/100g
- Ciasteczka waflowe - 540 kcal/100g
- Ciasteczka Kurabye - 489 kcal/100g
- Kremowe ciasteczka - 510 kcal/100g
- Ciasteczka czekoladowe - 406 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g