ciasto z twarogu z ciasteczkami i twarogiem bez pieczenia

piękne, oryginalne, wykonane z prostych produktów! Ciasto z twarogu z ciastek i twarogu bez pieczenia nie tylko wygląda spektakularnie, ale także szybko się gotuje. Pomoże, gdy nie będziesz mieć możliwości korzystania z piekarnika. Ten deser nadaje się na każdą ucztę — zarówno na co dzień, jak i na wakacje.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 8 g
tłuszcze 28 % 17 g
węglowodany 58 % 35 g
325 kcal
IG: 6 / 56 / 39

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić ciasto z twarogu z ciastek i twarogu bez pieczenia? Przygotuj jedzenie. Do tego ciasta weź świeży, tłusty, suchy twaróg - mam 18% tłuszczu, ale zrobi to 9%. Wybierz również śmietanę o dużej zawartości tłuszczu-25-30%. Najpierw rozpuść masło w dowolny sposób i ostudź. Banan można odrzucić. Ciasteczka wzięłam & quot;mleko ghee& quot;, można wziąć dowolne kruche, typu " rocznicowe". Czekolada do lukru-mleczna lub ciemna.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W głębokiej misce połącz odpowiednią ilość twarogu, stopione i schłodzone masło, śmietanę, cukier i cukier waniliowy. Za pomocą miksera lub trzepaczki ubij masę, aż będzie gładka i kremowa. Jeśli twój twaróg jest zbyt ziarnisty, uderz masę blenderem. Jeśli nie ma blendera, przetrzyj twaróg przez sito.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Podziel masę twarogową na dwie części i dodaj kakao do jednej. Mieszaj masę, aż składniki się połączą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź matę lub ręcznik. Połóż na nim folię spożywczą i ułóż ciasteczka. Oryginalny przepis sugeruje zanurzenie każdego ciasteczka w ciepłym mleku (100 ml), a następnie rozprowadzenie go, ale próbując to zrobić, wszystkie ciasteczka w moich rękach zaczęły się rozpadać, więc odmówiłem tego kroku. Wziąłem mniej ciasteczek i okazało się, że mam dużo nadzienia, więc nie popełniaj tego samego błędu, weź 12 sztuk.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż białą masę twarogową równomiernie na wierzchu wyłożonej warstwy ciastek.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na wierzch białej masy twarogowej równomiernie rozprowadź masę twarogową z dodatkiem kakao.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Obierz banana ze skórki, pokrój wzdłuż na pół i pokrój w dół na warstwę twarogu, koncentrując się na środku.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Użyj ręcznika, aby owinąć skrajne rzędy ciasteczek wzdłuż dłuższego boku do środka. Jak widać, miałem trochę nadzienia, ale na tym etapie obrabiany przedmiot jest ruchomy i można dostosować kształt deseru — za pomocą folii uformować ciasto, nadając mu kształt Domu (Trójkąt w przekroju). Zawiń deser w folię spożywczą i włóż do lodówki, aby zestalił się na 4-12 godzin, wyczyściłem na noc.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wyjmij zamrożony deser z lodówki. Posmaruj wierzch rozpuszczoną czekoladą i posyp płatkami kokosowymi.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój i podawaj ciasto twarogowe bezpośrednio z lodówki — po odstawieniu na chwilę w temperaturze pokojowej bardzo szybko traci swój kształt. Smacznego!

masło można stopić w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie (Przeczytaj instrukcję urządzenia) lub w łaźni wodnej. Jak rozpuścić masło w kąpieli wodnej? Będziesz potrzebował dwóch pojemników o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w około połowie wody. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie się topić. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Po całkowitym rozpuszczeniu kawałków masła wyjmij pojemnik z pieca.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Banany - 89   kcal/100g
  • Twaróg 40% tłuszczu - 466   kcal/100g
  • Twaróg 20% tłuszczu - 233   kcal/100g
  • Twaróg 18% tłuszczu - 226   kcal/100g
  • Twaróg 10% tłuszczu - 156   kcal/100g
  • Twaróg beztłuszczowy - 75   kcal/100g
  • Twarożek ze śmietaną - 260   kcal/100g
  • Twaróg owocowy - 147   kcal/100g
  • Twaróg łagodny dietetyczny - 170   kcal/100g
  • Twaróg "vitalinia" - 64   kcal/100g
  • Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91   kcal/100g
  • Twaróg - 156   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Ciasteczka kawowe - 589   kcal/100g
  • Ciasteczka waflowe - 540   kcal/100g
  • Ciasteczka Kurabye - 489   kcal/100g
  • Kremowe ciasteczka - 510   kcal/100g
  • Ciasteczka czekoladowe - 406   kcal/100g
  • Wiórki kokosowe - 592   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g

Podobne przepisy