Barszcz warzywny
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować Barszcz warzywny, musisz najpierw ugotować smażenie: cebulę i marchewkę obrać, pokroić w kostkę lub kostki, smażyć do miękkości, a następnie dodać obrane i pokrojone buraki w podobny sposób jak inne warzywa.
podsmaż wszystko razem, zmniejszając ciepło, dusić warzywa pod przykryciem, aż buraki zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj trochę octu, aby zachować jasny kolor buraków.
ziemniaki obrać, posiekać, zanurzyć we wrzącej wodzie, dodać drobno posiekaną kapustę.
dodaj sól, przyprawy do smaku (liść laurowy, groszek, suszony koperek) i gotuj po gotowaniu przez 20-25 minut na małym ogniu.
pod koniec gotowania dodaj smażenie.
Barszcz warzywny jest gotowy! Możesz podać go do stołu lub podać go do następnego dnia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g

