Barszcz warzywny

najprostsze pierwsze danie z dostępnych warzyw. Barszcz warzywny można uzupełnić, dodając do smażenia podczas duszenia słodką paprykę i trochę pomidora w postaci pasty, soku lub świeżych/mrożonych pomidorów. & quot; bukiet & quot; gotowego dania w tym przypadku będzie znacznie bogatszy. Barszcz warzywny należy podawać na gorąco ze śmietaną i najlepiej świeżymi ziołami.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 25 % 1 g
węglowodany 75 % 3 g
21 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

aby przygotować Barszcz warzywny, musisz najpierw ugotować smażenie: cebulę i marchewkę obrać, pokroić w kostkę lub kostki, smażyć do miękkości, a następnie dodać obrane i pokrojone buraki w podobny sposób jak inne warzywa.
podsmaż wszystko razem, zmniejszając ciepło, dusić warzywa pod przykryciem, aż buraki zmiękną. Pod koniec gotowania dodaj trochę octu, aby zachować jasny kolor buraków.
ziemniaki obrać, posiekać, zanurzyć we wrzącej wodzie, dodać drobno posiekaną kapustę.
dodaj sól, przyprawy do smaku (liść laurowy, groszek, suszony koperek) i gotuj po gotowaniu przez 20-25 minut na małym ogniu.
pod koniec gotowania dodaj smażenie.
Barszcz warzywny jest gotowy! Możesz podać go do stołu lub podać go do następnego dnia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy