skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jeśli używa się malin z głębokiego zamrażania, to ta ilość całkowicie rozmraża się w ciągu 4 godzin. W przypadku świeżych malin czas przygotowania sosu wyniesie około 20 minut. Wino-mam merlota.
Krok 2:
Połącz wszystkie składniki sosu w rondlu, zagotuj i gotuj na parze przez 15 minut, ciągle mieszając. Wydaje mi się, że przesadziłam z temperaturą i w ostatnich minutach nagle stwierdziłam, że zagęszczanie przebiega zbyt szybko. Więc po prostu wylałem kroplę tego samego czerwonego wina, z którym zrobiłem sos, na patelnię, na której smażyłem mięso, zdekaramelizowałem je i odpowiednio wlałem trochę tego płynu do sosu. Konsystencja okazała się optymalna
Krok 3:
Sos należy przetrzeć przez stalową siatkę, aby usunąć z niego malinowe ziarna. Gdy jest gorący, konsystencja jest jak gęsta galaretka, ale bez ciepła SOS szybko gęstnieje. Nie wprowadziłem do sosu ani soli, ani pieprzu, z wyjątkiem tych, które dostały się do niego wraz z płynem z patelni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina alkoholowe - 212 kcal/100g
- Wina półwytrawne - 78 kcal/100g
- Wina wytrawne - 64 kcal/100g
- Wino czerwone - 88 kcal/100g