skład / składniki
metoda gotowania
1. Wybieramy patelnię, w której gotujemy zupę. Pożądane jest, aby był z grubym dnem, ponieważ najpierw składniki w nim zostaną usmażone. W takiej patelni nie przypalą się, ugotują równomiernie.
2. W międzyczasie przygotujemy składniki do zupy:
- obierz ziemniaki, umyj je pod bieżącą wodą. Następnie kroimy w kostkę;
- marchewki czyścimy, dokładnie myjemy. Przygotowane marchewki kroimy w kostkę, niezbyt drobno;
- obierz cebulę i czosnek, pokrój w drobną kostkę;
- łodygę selera obieramy, grubo kroimy;
- umyj pomidory, pokrój w kostkę. W razie potrzeby możesz usunąć skórę;
- boczek kroimy w cienkie paski, a następnie w kostkę;
- zetrzyj parmezan na drobnej tarce;
- moja pietruszka, sucha, drobno posiekana.
3. Cóż, teraz, gdy składniki są przygotowane, możesz przejść bezpośrednio do gotowania. Włóż boczek do rondla, Wyślij do ognia.
4. Gdy tłuszcz zacznie się topić, rozłóż marchewkę i seler. Smażyć przez około 5-7 minut. Następnie dodaj cebulę i czosnek, smaż do miękkości cebuli i pachnącego czosnku, około 2-4 minut.
5. Dodaj suszone zioła: bazylię i oregano. Mieszać. Wlać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia. Włóż ziemniaki do wrzącego bulionu.
6. Gdy bulion z ziemniakami ponownie się zagotuje, rozłóż pomidory. Spuść płyn z fasoli, włóż je do zupy.
7. Od tego momentu gotuj przez 15 minut, a następnie dopraw zupę solą i pieprzem. Na tym etapie układamy rogi, gotujemy do miękkości, około 6 minut od momentu wrzenia. A dokładniej, powinieneś skupić się na instrukcji gotowania, która jest zwykle wskazana na odwrocie opakowania.
8. Zupę rozkładamy na porcje, posypujemy startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki, podajemy.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Oregano wytrawne - 306 kcal/100g
- Fasola zielona - 33 kcal/100g
- Fasola - 33 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g