skład / składniki
metoda gotowania
Obierz ziemniaki, cebulę i marchewkę. Ziemniaki kroimy w kostkę, kawałki lub paski- & nbsp; w zależności od osobistych preferencji i wielkości bulw. Wysyłamy na patelnię i dodajemy bulion z kurczaka. Może być świeżo ugotowany lub zamrożony, opcjonalnie. Jeśli wyjmiemy z zamrażarki, nie jest konieczne wstępne rozmrażanie, rozprowadzamy brykiet na patelni.
w tym czasie gotujemy jaja kurze, doprowadzamy do stanu na twardo i napełniamy lodowatą wodą, aby schłodzić i później łatwo oddzielić skorupkę.
do ziemniaków i bulionu dodaj wodę, wskazane jest wstępne zagotowanie jej w czajniku-w ten sposób proces gotowania zupy zajmie mniej czasu. Dodaj liść laurowy, mielony pieprz, sól i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień do średniego i gotuj pod przykryciem przez 10 minut, aż ziemniaki będą gotowe.
myjemy już obraną cebulę i marchewkę pod bieżącą wodą i siekamy. Cebulę najlepiej pokroić w drobną kostkę i zetrzeć marchewki na grubej tarce. Posiekane warzywa dodajemy do garnka z wrzącym bulionem i ziemniakami.
gotuj przez 5-7 minut, aż marchewki będą gotowe. Wlej cienki wermiszel z pszenicy durum i gotuj przez kolejne 3-5 minut, aż będzie gotowy. Podczas gotowania makaronu zupę należy stale mieszać, aby uniknąć przyklejenia makaronu na dnie garnka.
koperek myjemy bieżącą wodą, suszymy i drobno siekamy. Dodaj do zupy, wymieszaj i przykryj pokrywką przez 5 minut do gotowania na parze.
gdy zupa osiągnie gotowość pod pokrywką, obierz jaja kurze i pokrój je na połówki. Wlej zupę na talerze, w każdym z nich połóż połowę jajka żółtkiem do góry, liśćmi pietruszki i natychmiast podawaj na gorąco. Jeśli chcesz, możesz urozmaicić smak kwaśną śmietaną, niesłodzonym jogurtem lub majonezem, a także uzupełnić danie krakersami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g