skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim wlej sos sojowy do miski, wlej tutaj cukier, podgrzej w kuchence mikrofalowej, mieszaj, aż kryształy całkowicie się rozpuszczą. Nie musisz podgrzewać przez bardzo długi czas, wystarczy 15 sekund.
2. Wołowinę myjemy pod bieżącą wodą, suszymy ręcznikami papierowymi. Przygotowane mięso kroimy w kostkę. Nie powinien być tłusty, bez filmów i żył. Polędwica wołowa jest najlepsza lub możesz użyć gotowego Stroganowa wołowego, co przyspieszy i ułatwi proces przygotowania. Tak więc mięso wkładamy do miski, solimy, pieprzymy, wysyłamy do lodówki na 15-20 minut.
3. Obierz marchewki, umyj, pokrój w cienkie plasterki. Obierz cebulę i czosnek, pokrój cebulę w kostkę. Smażyć cebulę z czosnkiem na oleju roślinnym na złoty kolor, a następnie dodać marchewkę, smażyć delikatnie mieszając, około 2 minut.
4. Rozmrażamy grzyby. Możesz to zrobić z wyprzedzeniem, przenosząc je z zamrażarki do lodówki i pozostawiając na noc. W tym czasie grzyby rozmrażają się. Możesz także skorzystać z urządzeń kuchennych, takich jak kuchenka mikrofalowa, w której grzyby rozmrażają się znacznie szybciej. Spuść wodę z rozmrożonych grzybów, włóż je na patelnię do warzyw, smaż przez około 7 minut, od czasu do czasu mieszaj.
5. Smażyć mięso na maśle, z każdej strony przez maksymalnie 5 minut. Mięso powinno osiągnąć gotowość. Po usmażeniu wołowiny przykryj patelnię pokrywką i zdejmij z ognia, odstaw na chwilę.
6. Wlej wodę do rondla (wystarczy 1,5 litra), Wyślij do ognia, zagotuj. Następnie sól i włóż funchozę do wrzącej wody, gotuj przez 5 minut. Po określonym czasie wrzuć makaron do durszlaka, spłucz pod strumieniem zimnej wody. Rozłóż funchozę na desce do krojenia, posyp olejem sezamowym i pokrój na kawałki około 10 centymetrów.
7. Rozbij jajko na miskę, ubij widelcem jak omlet. Wlej patelnię wysmarowaną olejem roślinnym, rozprowadź na jej powierzchni, usmaż z obu stron. Podczas obracania musisz działać bardzo ostrożnie, aby nie podrzeć naleśnika jajecznego. Naleśnik jajeczny pokroić w cienkie paski. Wygodnie jest to zrobić, zwijając naleśnik w rolkę.
8. Włóż funchozę do salaterki, polej sosem sojowym, dodaj smażone warzywa z grzybami, mięso i paski omletu. Świeże liście szpinaku umyć, osuszyć, dodać do czapeczki. Na koniec ponownie posyp naczynie olejem sezamowym i posyp prażonymi ziarnami sezamu.
jedz z przyjemnością, traktuj rodzinę i przyjaciół!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron Szklany - 351 kcal/100g
- Polędwica wołowa - 324 kcal/100g