skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić klasyczny sos winegret z musztardą? W sosie dodaj sól, cukier i musztardę. Wziąłem ostry rosyjski, ale ogólnie zrobi to każdy, co lubisz lub masz w magazynie. W zależności od ostrości musztardy dostosuj jej ilość — włóż więcej mniej ostrych. Możesz nie dodawać soli do dressingu, ale posolić sałatkę do smaku już w salaterce.
Krok 2:
Dodaj kolejny składnik do sosu — ocet winny. Może być zarówno biały, jak i czerwony, nie ma różnicy. Oprócz wina możesz wziąć ocet jabłkowy lub sok z cytryny.
Krok 3:
Następnie dodaj olej słonecznikowy. Lepiej oczywiście wziąć pachnący olej słonecznikowy. Jest to bardzo rosyjski produkt i to dzięki niemu opatrunek wzbogaci się o aromat słonecznika. Jeśli nie lubisz takiego oleju, nadaje się również rafinowany. Również pyszny dressing okaże się z oliwą z oliwek.
Krok 4:
A ostatnim etapem jest ostra mielona papryka. Używam czarnego mielonego pieprzu. Lepiej będzie użyć świeżo zmielonego pieprzu. Jest nieporównywalnie bardziej aromatyczny.
Krok 5:
Wymieszaj dressing. Zwracam uwagę na fakt, że musztarda, ocet i olej mają różne gęstości. Z tego powodu musztarda zawsze osiada pod swoim ciężarem na dnie sosu. Dlatego jest mało prawdopodobne, aby wymieszać opatrunek, aż będzie gładki. Na tym Stacja benzynowa jest gotowa! Pozostaje tylko wypełnić go winegretem i można go podać. Smacznego!
Ten dressing jest tak pikantny i aromatyczny, jak to tylko możliwe, ma wiele smaków, od słodkich i kwaśnych po pikantne. Dlatego polecam zacząć dodawać do sałatki łyżkę sosu na jedną porcję. Wymieszaj i spróbuj sałatki. W razie potrzeby dodaj więcej opatrunków.
idealnie nadaje się do winegret o spokojniejszym smaku, czyli bez kiszonej kapusty i śledzia. Opatrunek z pewnością sprawi, że będzie bardziej pikantny.
ale sos do winegret z kiszoną kapustą również działa dobrze. Najważniejsze - nie przesadzaj z tym, ponieważ, powtarzam, dressing jest tak pikantny, jak to tylko możliwe.
zasmakowałem dressingu, winegret zabłysnął nowymi kolorami.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g