skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić makaron w śmietanie z serem w piekarniku? Bardzo proste danie. Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Mam monety (orecchiette), najważniejsze jest to, że jest z pszenicy durum i dobrej jakości. Oprócz tych przypraw możesz użyć własnych do smaku. Ser topiony potrzebuje kremowego, bez dodatków, miękkiego, który można rozsmarować na chlebie.
Krok 2:
Twardy ser zetrzyj na średniej lub drobnej tarce.
Krok 3:
Makaron ugotuj z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, , z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z dużą ilością wody, z Instagram, z tak ugotowany makaron w samym środku pozostaje trochę twardy. Dojdzie do gotowości w piekarniku. Wrzuć makaron do durszlaka i pozwól całej wodzie spłynąć.
Krok 4:
Do makaronu dodaj śmietanę, jedną trzecią startego sera i czosnek przepuszczony przez prasę.
Krok 5:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 6:
Połącz pozostały starty ser z roztopionym serem i jajkami i dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz, aby sos był cieplejszy, możesz dodać kolejne jajko. Ser topiony można zastąpić ricottą lub innym miękkim serem do smaku.
Krok 7:
W wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia włóż makaron i spłaszcz.
Krok 8:
Rozłóż masę serowo-jajeczną na wierzchu. Piec makaron w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut, aż powstanie rumiana skórka serowa. Smacznego!
jak prawidłowo ugotować makaron, jak ugotować makaron al dente, jak wybrać produkt wysokiej jakości, aby uniknąć rozczarowań i nie tylko przeczytaj artykuł "makaron i makaron-subtelności wyboru i sekrety gotowania" .
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o funkcjach piekarników !
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 & nbsp; kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 & nbsp; kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 & nbsp; kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 & nbsp; kcal/100g
- Śmietana - 210 & nbsp; kcal/100g
- Jajko kurze - 157 & nbsp; kcal/100g
- Białko jaja - 45 & nbsp; kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 & nbsp; kcal/100g
- Żółtko - 352 & nbsp; kcal/100g
- Jajko strusia - 118 & nbsp; kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 & nbsp; kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 & nbsp; kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 & nbsp; kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 & nbsp; kcal/100g
- Makaron - 338 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 & nbsp; kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 & nbsp; kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 & nbsp; kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 & nbsp; kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 & nbsp; kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 & nbsp; kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 & nbsp; kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 & nbsp; kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 & nbsp; kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 & nbsp; kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 & nbsp; kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 & nbsp; kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 & nbsp; kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 & nbsp; kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 & nbsp; kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 & nbsp; kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 & nbsp; kcal/100g
- Ser biały - 100 & nbsp; kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 & nbsp; kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 & nbsp; kcal/100g
- Kowieński ser - 355 & nbsp; kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 & nbsp; kcal/100g
- Ser Limburger - 327 & nbsp; kcal/100g
- Litewski ser - 250 & nbsp; kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 & nbsp; kcal/100g
- Gruyere ser - 396 & nbsp; kcal/100g
- Czosnek - 143 & nbsp; kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 & nbsp; kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 & nbsp; kcal/100g
- Ser"megle" - 590 & nbsp; kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 & nbsp; kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 & nbsp; kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 & nbsp; kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g