skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby przygotować tę pyszną zupę, musisz wcześniej przygotować wszystkie składniki:
- sortujemy grzyby, oczyszczamy z gruzu leśnego, dobrze myjemy i kroimy na duże kawałki. Niektóre grzyby można pokroić na talerze, aby ozdobić gotowe danie. Zasadniczo można wziąć dowolne grzyby, na przykład grzyby dobrze się sprawdzą. Ale nadal zupa z borowikami okaże się szczególnie aromatyczna;
- cebulę obieramy i kroimy w kostkę;
- obierz i posiekaj ząbek czosnku;
- umyj pietruszkę i zieloną cebulę, wysusz. Drobno posiekaj cebulę, pietruszkę możesz zostawić gałązkami, a także drobno posiekać;
- trzy parmezan na średniej tarce.
2. Składniki są przygotowane i można przejść bezpośrednio do gotowania:
- umieść duży rondel na średnim ogniu, dodaj olej, podgrzej go, a następnie włóż cebulę do rondla. Smaż cebulę, mieszając, przez 5 minut. Następnie dodaj czosnek i grzyby, gotuj wszystko razem, nie przestając mieszać, przez kolejne 5 minut;
- wlej bulion na patelnię, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj zawartość rondla pod zamkniętą pokrywką przez 8 minut;
- wlej przyszłą zupę do odpowiedniego pojemnika i zmiel blenderem w puree, po czym wlej powstałą masę do rondla (możesz wrócić do rondla);
- doprowadzić do wrzenia, dodać śmietanę, sól, czarny pieprz, wymieszać, trzymać 2-3 minuty na ogniu;
- wlej parmezan, wymieszaj i natychmiast usuń zupę z ognia.
3. Rozłóż zupę na porcjach, udekoruj posiekanymi ziołami. Możesz również ozdobić prażonymi talerzami grzybów lub krakersami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g