zupa grzybowa z serem

Przygotuj niesamowicie aromatyczną i pyszną zupę z borowikami! Zupa grzybowa puree z serem smakuje i wygląda świetnie. Prawdziwie restauracyjne danie! Parmezan, grzyby i śmietana harmonijnie się uzupełniają. Zupa jest delikatna, kremowa, kremowa, niezwykle aromatyczna. A także pożywne i sycące. Można go podawać ze świeżymi ziołami, grzankami, z domowym chlebem. Jako dodatek świetnie sprawdzą się smażone kawałki grzybów lub mięsa. Lepiej jest jeść go na gorąco natychmiast po ugotowaniu, biorąc pod uwagę, że zupy bardzo szybko stygną, tracąc smak i aromat.
WróżkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 3 g
tłuszcze 58 % 7 g
węglowodany 17 % 2 g
89 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Aby przygotować tę pyszną zupę, musisz wcześniej przygotować wszystkie składniki:

- sortujemy grzyby, oczyszczamy z gruzu leśnego, dobrze myjemy i kroimy na duże kawałki. Niektóre grzyby można pokroić na talerze, aby ozdobić gotowe danie. Zasadniczo można wziąć dowolne grzyby, na przykład grzyby dobrze się sprawdzą. Ale nadal zupa z borowikami okaże się szczególnie aromatyczna;

- cebulę obieramy i kroimy w kostkę;

- obierz i posiekaj ząbek czosnku;

- umyj pietruszkę i zieloną cebulę, wysusz. Drobno posiekaj cebulę, pietruszkę możesz zostawić gałązkami, a także drobno posiekać;

- trzy parmezan na średniej tarce.

2. Składniki są przygotowane i można przejść bezpośrednio do gotowania:

- umieść duży rondel na średnim ogniu, dodaj olej, podgrzej go, a następnie włóż cebulę do rondla. Smaż cebulę, mieszając, przez 5 minut. Następnie dodaj czosnek i grzyby, gotuj wszystko razem, nie przestając mieszać, przez kolejne 5 minut;

- wlej bulion na patelnię, zagotuj, a następnie zmniejsz ogień do minimum i gotuj zawartość rondla pod zamkniętą pokrywką przez 8 minut;

- wlej przyszłą zupę do odpowiedniego pojemnika i zmiel blenderem w puree, po czym wlej powstałą masę do rondla (możesz wrócić do rondla);

- doprowadzić do wrzenia, dodać śmietanę, sól, czarny pieprz, wymieszać, trzymać 2-3 minuty na ogniu;

- wlej parmezan, wymieszaj i natychmiast usuń zupę z ognia.

3. Rozłóż zupę na porcjach, udekoruj posiekanymi ziołami. Możesz również ozdobić prażonymi talerzami grzybów lub krakersami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Bulion warzywny - 13   kcal/100g

Podobne przepisy