skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotujemy wszystkie produkty do przygotowania ciasta przekąskowego z ciast waflowych z puszkami. Będziemy potrzebować: opakowanie 5-6 sztuk świeżych ciast waflowych, jedna puszka wszelkich konserw rybnych (miałem saurę), jedna mała cebula, dwie duże marchewki, cztery jajka na twardo i 100 gramów dowolnego twardego sera, majonez do smarowania ciast.
Krok 2:
Na podłożu do ciasta lub płaskim naczyniu kładziemy pierwsze ciasto waflowe, smarujemy je majonezem.
Krok 3:
Konserwy rybne wyjmujemy ze słoika, usuwamy duże kości grzbietów ryb. Rozgnieć rybę widelcem z odrobiną oleju z konserw. Resztę oleju spuścić. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Cebulę, aby nie była gorzka, można poparzyć wrzącą wodą. Rozłóż rozgniecioną rybę i cebulę na cieście Waflowym posmarowanym majonezem.
Krok 4:
Kładziemy drugie ciasto waflowe, a także smarujemy majonezem. Ugotowane marchewki, obierz, zetrzyj na drobnej tarce i równomiernie rozłóż na cieście Waflowym. Lekko sól.
Krok 5:
Dalej - znowu ciasto waflowe posmarowane majonezem. Gotowane jajka są obrane ze skorupy. Oddziel białka od żółtek. Oddzielnie zetrzyj białko na drobnej tarce i równomiernie rozprowadź na cieście Waflowym.
Krok 6:
Połóż ciasto waflowe na wierzchu i posmaruj majonezem.
Krok 7:
Twardy ser wcieramy na drobnej tarce i rozprowadzamy na wierzchu nasmarowanego majonezem ciasta.
Krok 8:
Dalej - znowu ciasto waflowe posmarowane majonezem. Wcieramy żółtka gotowanych jajek na drobnej tarce i równomiernie rozprowadzamy na cieście Waflowym.
Krok 9:
I ułóż Ostatnie ciasto waflowe.
Krok 10:
Posmaruj wierzch i boki ciasta cienką warstwą majonezu. Dekorujemy ciasto z przekąskami z ciast waflowych z puszkami według własnych upodobań. Posypałam boki ciasta drobno posiekanymi ziołami. A wierzch ozdobiony plasterkami pomidora i koreańską marchewką.
niech ciasto z przekąskami z ciast waflowych z puszkami moczy się przez kilka godzin. Możesz nawet zostawić go na noc w lodówce. Ciasto podajemy porcjami, jest dobrze pokrojone na kawałki.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal/100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal/100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ciasta waflowe - 341 kcal/100g