ciasto z przekąskami z ciasta waflowego w puszkach

świąteczna porcja słynnej sałatki. Świetna opcja na ciekawą przekąskę do przygotowania na każde wakacje. Nawet początkująca gospodyni domowa zajmie minimum czasu i wysiłku. Jednocześnie takie ciasto na świątecznym stole będzie wyglądać bardzo oryginalnie i efektownie.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 9 g
tłuszcze 54 % 19 g
węglowodany 20 % 7 g
240 kcal
IG: 29 / 71 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotujemy wszystkie produkty do przygotowania ciasta przekąskowego z ciast waflowych z puszkami. Będziemy potrzebować: opakowanie 5-6 sztuk świeżych ciast waflowych, jedna puszka wszelkich konserw rybnych (miałem saurę), jedna mała cebula, dwie duże marchewki, cztery jajka na twardo i 100 gramów dowolnego twardego sera, majonez do smarowania ciast.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Na podłożu do ciasta lub płaskim naczyniu kładziemy pierwsze ciasto waflowe, smarujemy je majonezem.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Konserwy rybne wyjmujemy ze słoika, usuwamy duże kości grzbietów ryb. Rozgnieć rybę widelcem z odrobiną oleju z konserw. Resztę oleju spuścić. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Cebulę, aby nie była gorzka, można poparzyć wrzącą wodą. Rozłóż rozgniecioną rybę i cebulę na cieście Waflowym posmarowanym majonezem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Kładziemy drugie ciasto waflowe, a także smarujemy majonezem. Ugotowane marchewki, obierz, zetrzyj na drobnej tarce i równomiernie rozłóż na cieście Waflowym. Lekko sól.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dalej - znowu ciasto waflowe posmarowane majonezem. Gotowane jajka są obrane ze skorupy. Oddziel białka od żółtek. Oddzielnie zetrzyj białko na drobnej tarce i równomiernie rozprowadź na cieście Waflowym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Połóż ciasto waflowe na wierzchu i posmaruj majonezem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Twardy ser wcieramy na drobnej tarce i rozprowadzamy na wierzchu nasmarowanego majonezem ciasta.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dalej - znowu ciasto waflowe posmarowane majonezem. Wcieramy żółtka gotowanych jajek na drobnej tarce i równomiernie rozprowadzamy na cieście Waflowym.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I ułóż Ostatnie ciasto waflowe.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Posmaruj wierzch i boki ciasta cienką warstwą majonezu. Dekorujemy ciasto z przekąskami z ciast waflowych z puszkami według własnych upodobań. Posypałam boki ciasta drobno posiekanymi ziołami. A wierzch ozdobiony plasterkami pomidora i koreańską marchewką.

niech ciasto z przekąskami z ciast waflowych z puszkami moczy się przez kilka godzin. Możesz nawet zostawić go na noc w lodówce. Ciasto podajemy porcjami, jest dobrze pokrojone na kawałki.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Saura blanszowana w oleju - 283   kcal/100g
  • Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238   kcal/100g
  • Sardynka w oleju - 221   kcal/100g
  • Sardynka w sosie pomidorowym - 162   kcal/100g
  • Makrela w oleju - 278   kcal/100g
  • Szprot w sosie pomidorowym - 154   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ciasta waflowe - 341   kcal/100g

Podobne przepisy