pikantny sos pomidorowy
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Roztop masło na patelni i smaż czarną musztardę, aż zacznie pachnieć. Musztarda jest gotowa, gdy przestanie trzaskać.
2. Dodaj resztę przypraw do oleju i mieszając smaż na średnim ogniu przez 1 minutę. Ogień nie powinien być zbyt silny, aby olej się nie przypalił, w przeciwnym razie sos będzie gorzki.
3. Sok pomidorowy z wyjątkiem 2 łyżek. l wlać na patelnię i zagotować.
4. W 2 łyżkach. sok pomidorowy rozcieńczyć skrobię i dodać mieszaninę do sosu.
5. Gotuj przez 5 minut, ostudź i wlej do sosu.
miłego!
P. S. taki ostry sos pomidorowy będzie przechowywany w lodówce do miesiąca.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Skrobia ziemniaczana - 300 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g