skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej sfermentowane mleko do rondla, dodaj twarożek i cukier, wymieszaj, gotuj na małym ogniu przez godzinę, okresowo mieszaj. Wlej rodzynki do miski, napełnij gorącą wodą, pozostaw na 20 minut, aby się ugotowały i puchły.
2. Dodaj sól i proszek do pieczenia do ciasta do ciepłego kefiru, wymieszaj. Przesiej mąkę do miski, rozłóż masło, posiekaj nożem na małe okruchy. A teraz łączymy mieszankę mąki z kefirem, zagniatamy plastikowe ciasto. Pozostaw ciasto na 20 minut, przykrywając folią spożywczą.
3. Jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę. Gotuj ryż w lekko osolonej wodzie, aż będzie całkowicie ugotowany. Obierz cebulę, pokrój w kostkę. Smaż cebulę z mielonym mięsem na oleju roślinnym przez 5-7 minut, sól i pieprz.
4. Ciasto dzielimy na dwie części, jedną dużą, drugą mniejszą, stosunek 1: 3. Większość jest cienko rozwałkowana, umieszczona w formie natłuszczonej olejem roślinnym. Rozłóż 1/3 części ryżu na podstawie, a na wierzchu ryżu - Kurt z twarogu, a następnie ponownie ryż, warstwę mielonego mięsa, posiekane gotowane jajka na wierzchu, a następnie rozłóż pozostały ryż, a także rodzynki. Polewamy nadzienie roztopionym masłem. Rozwałkowujemy również mniejszą część ciasta, przykrywamy nim ciasto, mocujemy krawędzie.
5. Rozbij jajko na miskę, ubij widelcem, posmaruj ciasto, Wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, piecz przez 50-55 minut. Podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Ryazhenka - 85 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g