skład / składniki
metoda gotowania
niedawno moja przyjaciółka poprosiła mnie o pomoc w zorganizowaniu przyjęcia dla dzieci dla jej córki, a dokładniej o zostanie szefem kuchni. Oprócz dań głównych przygotowałem bardzo smaczny deser z gruszek. To było moje pierwsze doświadczenie w robieniu tego jedzenia i mogę powiedzieć, że się udało! Dla tych, którzy nie mogą się doczekać samodzielnego ugotowania tego dania, dzielę się przepisem kulinarnym.
zaczynamy od oczyszczenia umytych gruszek ze skóry, usunięcia rdzenia i włożenia do rondla teraz mieszamy syrop, Porto, cukier granulowany i sok z cytryny i napełniamy przygotowane gruszki tą masą. Następnie umieść patelnię na małym ogniu i gotuj zawartość patelni przez około 5-7 minut. Teraz rozpuść czekoladę, wymieszaj ze śmietaną i orzechami. Następnie wyjmujemy gruszki z masy, w której się gotowały, schładzamy i napełniamy mieszanką czekoladowo-kremową. Gdy wszystkie gruszki są nadziewane, połóż je na talerzu i podawaj. Nie martw się, pomimo faktu, że przepis wykorzystuje alkohol, jest całkowicie nieszkodliwy dla dzieci, ponieważ nadaje tylko specyficzny smak deserowi.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Gruszka - 42 kcal/100g
- Gruszka suszona - 246 kcal/100g
- Gruszki konserwowe - 76 kcal/100g
- Orzechy laskowe - 670 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wina mocne - 163 kcal/100g
- Wino mocne (Madera) - 150 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Syrop - 300 kcal/100g