skład / składniki
metoda gotowania
1. Kawałek wołowiny myjemy pod bieżącą wodą. Włóż do rondla, napełnij wodą, aby mięso było całkowicie pokryte. Wysyłamy do ognia, gotujemy do miękkości. Podczas gotowania nie zapomnij usunąć piany. Staramy się uważać, aby bulion nie gotował się gwałtownie. Gwałtowne gotowanie przyczynia się do zmętnienia bulionu.
2. Gotuj wołowinę przez około 30-40 minut od momentu wrzenia. Mały kawałek nie gotuje się tak długo. Wyjmij gotowe mięso z bulionu, ostudź. Gdy wołowina trochę ostygnie, rozbieramy ją na kawałki. Nie musisz ciąć, możesz to łatwo zrobić rękami.
3. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia. Następnie smażymy na nim kawałki wołowiny na złoty kolor.
4. Wlej olej sezamowy do rondla z grubym dnem, Wyślij do ognia.
5. Obierz korzeń imbiru, zetrzyj na drobnej tarce.Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
6. Gdy olej w rondlu się zagotuje, włóż do niego imbir i czosnek, gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty.
7. Następnie dodaj sos sojowy i ocet ryżowy, trzymaj na ogniu przez minutę. Wlać bulion, w którym gotowano mięso, doprowadzić do wrzenia.
8. Dodaj chiński makaron instant do gotującego się aromatycznego bulionu, gotuj przez 2-3 minuty lub do zmiękczenia makaronu. Spróbuj soli, jeśli to konieczne, dodaj do smaku.
9. Umyj zieloną cebulę, pokrój ostrym nożem. Jajka gotujemy w osobnym rondlu. Można to zrobić z wyprzedzeniem lub równolegle z przygotowaniem zupy.
10. Włóż smażone mięso do zupy. Zdejmij patelnię z pieca. Obierz jajka ze skorupy, pokrój na pół.
11. Zupę rozkładamy na porcje, posypujemy posiekaną zieloną cebulą, dodajemy jajko.
podawaj natychmiast. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Chiński makaron instant - 46 kcal/100g