Zupa wołowa z makaronem instant

Przygotuj przepyszną zupę mięsną ze swoim ulubionym makaronem! Zupa z makaronem błyskawicznym jest idealna na lunch lub kolację. W przepisie zupę gotuje się na bulionie mięsnym z wołowiną. Gotową zupę podaje się natychmiast. Jeśli danie jest przygotowane wcześniej, makaron należy ugotować osobno i spuścić płyn. I bezpośrednio przed podaniem połącz z bulionem i podgrzej. Tradycyjnie jajko w takiej zupie powinno być ugotowane na miękko. Ale jeśli chcesz, możesz ugotować na twardo lub ugotować jajko w koszulce.
MarikusiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 5 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 13 % 2 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Kawałek wołowiny myjemy pod bieżącą wodą. Włóż do rondla, napełnij wodą, aby mięso było całkowicie pokryte. Wysyłamy do ognia, gotujemy do miękkości. Podczas gotowania nie zapomnij usunąć piany. Staramy się uważać, aby bulion nie gotował się gwałtownie. Gwałtowne gotowanie przyczynia się do zmętnienia bulionu.

2. Gotuj wołowinę przez około 30-40 minut od momentu wrzenia. Mały kawałek nie gotuje się tak długo. Wyjmij gotowe mięso z bulionu, ostudź. Gdy wołowina trochę ostygnie, rozbieramy ją na kawałki. Nie musisz ciąć, możesz to łatwo zrobić rękami.

3. Wlej olej roślinny na patelnię, Wyślij do ognia. Następnie smażymy na nim kawałki wołowiny na złoty kolor.

4. Wlej olej sezamowy do rondla z grubym dnem, Wyślij do ognia.

5. Obierz korzeń imbiru, zetrzyj na drobnej tarce.Obierz czosnek, przepuść przez prasę.

6. Gdy olej w rondlu się zagotuje, włóż do niego imbir i czosnek, gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty.

7. Następnie dodaj sos sojowy i ocet ryżowy, trzymaj na ogniu przez minutę. Wlać bulion, w którym gotowano mięso, doprowadzić do wrzenia.

8. Dodaj chiński makaron instant do gotującego się aromatycznego bulionu, gotuj przez 2-3 minuty lub do zmiękczenia makaronu. Spróbuj soli, jeśli to konieczne, dodaj do smaku.

9. Umyj zieloną cebulę, pokrój ostrym nożem. Jajka gotujemy w osobnym rondlu. Można to zrobić z wyprzedzeniem lub równolegle z przygotowaniem zupy.

10. Włóż smażone mięso do zupy. Zdejmij patelnię z pieca. Obierz jajka ze skorupy, pokrój na pół.

11. Zupę rozkładamy na porcje, posypujemy posiekaną zieloną cebulą, dodajemy jajko.

podawaj natychmiast. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g
  • Chiński makaron instant - 46   kcal/100g

Podobne przepisy