przekąska z czerwonej ryby i twarogu

piękny, szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny! Taka przekąska z czerwonej ryby i twarogu wygląda bardzo elegancko na świątecznym stole. Idealnie pasuje do wina, ma przyjemny, wyraźny smak.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 39 % 9 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 17 % 4 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić przekąskę z czerwonej ryby i sera? Przygotuj składniki. Ser twarogowy może być z dodatkami, wybierz go według własnego gustu. Mam go z zielenią. Potrzebujemy czerwonej ryby w postaci filetów z płytek, całkowicie bez pestek. W niektórych opakowaniach kości pozostają, więc usuń je z ryby.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój ogórki kiszone w drobną kostkę. Jeśli chcesz, możesz je obrać, zwłaszcza jeśli są twarde. Zamiast marynowanych możesz wziąć pikle.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przenieś twaróg do salaterki. Dodaj do niego pokrojone ogórki. Dobrze wymieszaj. Jeśli masz zwykły ser twarogowy bez dodatków, możesz dodać do niego posiekany koperek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozłóż folię spożywczą na stole i ułóż na niej plasterki czerwonej ryby. Konieczne jest, aby ryba & quot; Pasek & quot; była jednolita i nie miała dziury.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Na wierzchu delikatnie rozprowadź nadzienie serowe, rozprowadzając je nożem, łyżką lub widelcem. Staraj się nie chwytać samych krawędzi ryby nadzieniem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż gałązki kędzierzawej pietruszki na serze (możesz ją zastąpić zwykłą).

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Teraz, ostrożnie obracając talerze rybne za pomocą folii, zwiń filety z nadzieniem. Dzięki lepkiemu serowi jest to łatwe do zrobienia. Owiń folię ciasno wokół rolki, nadając jej ładny kształt. Włóż bułkę do lodówki na co najmniej 1 godzinę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój gotową bułkę z czerwonej ryby z twarogiem i podawaj prosto do stołu. Dodatkowo porcje można ozdobić gałązkami świeżych ziół.

jeśli Twoje plastry ryb są szerokie i długie, możesz zrobić pojedyncze bułki. Zamiast twarogu możesz wziąć kremowy lub topiony.

pokrój kawałki tak duże, aby wygodnie było je wziąć rękami i wysłać do ust w całości bez gryzienia. Jeśli zostaną ugryzione, nierówne plastry fileta mogą rozpaść się w dłoniach.
staraj się również nie robić zbyt grubej bułki, w przeciwnym razie nie zachowa kształtu.
nawiasem mówiąc, zamiast twarogu na tę przekąskę możesz wziąć ryż do sushi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy