skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z koreańską marchewką i grzankami? Przygotuj jedzenie. Możesz użyć marchewki do sałatki zarówno gotowej, jak i wykonanej samodzielnie. Zamiast cervelata możesz wziąć dowolną inną wędzoną kiełbasę lub szynkę. Lepiej nie bierz gotowanego-jest zbyt neutralny w smaku, a kiełbasa powinna dodać jej nuty.
Krok 2:
Dobrze umyj ogórki i odetnij końcówki. Koniecznie posmakuj ich — gorzkie owoce zrujnują całą sałatkę. Skóra, jeśli nie jest gruba, nie może być cięta. Ale w starych owocach lepiej go odciąć. Przygotowane ogórki pokroić w paski.
Krok 3:
Obierz kiełbasę. Pokrój go w takie same paski jak ogórki.
Krok 4:
Włóż pokrojone ogórki, kiełbasę do salaterki, dodaj marchewkę i krakersy. Krakersy do sałatek lepiej wziąć żyto. Odpowiednie są zarówno gotowe, jak i samodzielnie przygotowane. Jeśli używasz zakupionych, zwróć uwagę na ich smak, aby harmonizował z innymi produktami w sałatce. Możesz również dodać posiekany kawałek czosnku, nie włożyłem go.
Krok 5:
Dodaj majonez do miski i wymieszaj sałatkę. Natychmiast podawaj go do stołu, ponieważ z czasem krakersy w kompozycji zmokną i stracą swoją chrupkość. Jeśli przygotowujesz sałatkę z wyprzedzeniem, nie wkładaj natychmiast krakersów, ale dodaj je przed podaniem. Możesz podawać sałatkę zarówno w zwykłej salaterce, jak i układając ją za pomocą pierścienia do gotowania. Smacznego!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cervelat - 425 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g