Sałatka z krakersami i konserwami rybnymi

wykonane z prostych składników, piękne i pyszne, rozpływa się w ustach! Sałatkę z krakersami i konserwami rybnymi można dowolnie zmieniać, wybierając różne produkty: rodzaj ryby, rodzaj sera. Gotuje się przez około 20 minut. Aby krakersy były chrupiące, podawaj sałatkę natychmiast po ugotowaniu, łuszczącą się lub mieszaną.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 14 g
tłuszcze 40 % 19 g
węglowodany 31 % 15 g
286 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z krakersami i konserwami rybnymi? najpierw przygotuj wszystkie niezbędne składniki. Możesz wziąć dowolny krakers, ale najlepiej słony. Mam ciasteczko w kształcie ryby. Weź duże wybrane jajka. Jeśli jajka są małe, lepiej wziąć 3 sztuki. Oprócz tuńczyka możesz użyć dowolnej innej ryby w puszkach do smaku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyjmij tuńczyka z puszki i strząśnij nadmiar wilgoci. Rozgnieć rybę widelcem. Tuńczyk w puszce jest zwykle sprzedawany w dwóch rodzajach-w kawałku, który należy ugniatać i na sałatkę, czyli już drobno posiekany. Weź dowolny według własnego gustu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka ugotować na twardo, schłodzić i obrać. Oddziel białka od żółtek i zetrzyj osobno na drobnej tarce w różnych naczyniach. Zwykle do białek i sera używa się grubej tarki, ale wielokrotnie sprawdzanej i sprawdzonej - im drobniejsze są starte składniki, tym delikatniejsze i bardziej miękkie są sałatki, zwłaszcza Francuskie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj również ser na drobnej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przełóż czosnek przez prasę lub zetrzyj na drobnej tarce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Do sera dodaj 1 łyżeczkę.majonez i czosnek.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko dobrze wymieszaj. Powinieneś uzyskać jednorodną lepką masę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Resztę majonezu przełóż do worka do szprycowania lub zwykłej celofanowej torby i odetnij końcówkę. Więc nakładanie majonezu na warstwy jest znacznie wygodniejsze i szybsze.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Na talerzu do serwowania Ustaw pierścień do gotowania o średnicy 14-16 cm. Połóż połowę krakersa na pierwszej warstwie i polej majonezem na wierzchu.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie rozłóż i ubij starte białka, a także polej majonezem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Połóż posiekanego tuńczyka w puszce na białkach i polej warstwę majonezem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Następna warstwa to pozostały krakers. Nie można go napełnić majonezem, ponieważ w następnej warstwie sera jest już majonez.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Rozłóż warstwę sera i czosnku na krakersie i spłaszcz. Smarowanie go majonezem również nie jest konieczne.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Posyp sałatkę startymi żółtkami. Sałatkę można podawać natychmiast, gdy krakers jest chrupiący lub wstawić do lodówki na 30 minut w celu namoczenia. Jeśli zostawisz sałatkę w lodówce dłużej, dokręć ją na wierzchu folią spożywczą, aby żółtka się nie zacierały. Robiąc to, staraj się, aby folia nie dotykała żółtek, w przeciwnym razie cała warstwa pozostanie na folii po jej zdjęciu.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przed podaniem zdejmij pierścień do gotowania, udekoruj sałatkę krakersami i ziołami. Smacznego!

jeśli chcesz zaskoczyć gości czymś z pewnością smacznym, ale niezwykłym w składzie, prosta sałatka z krakersów z rybami w puszkach jest tym, czego potrzebujesz. Chrupiący krakers świetnie komponuje się z resztą składników.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).

jeśli nie chcesz układać sałatki warstwami, możesz po prostu połączyć wszystkie składniki w salaterce, doprawić majonezem i wymieszać.

lepiej zrobić własny majonez. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Ciasteczka Krakersowe - 504   kcal/100g
  • Tuńczyk w puszce we własnym soku - 96   kcal/100g

Podobne przepisy