zupa z awokado

delikatny, pyszny, zasługuje na to, by stać się ulubionym daniem! Niezwykle łatwa zupa z awokado, która urozmaici Twój stół w porze lunchu.
DarinochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 31 % 5 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Najpierw musimy ugotować bulion z kurczaka. Nawiasem mówiąc, jeśli nie lubisz kurczaka, możesz ugotować dowolny inny bulion, w tym bulion warzywny. Szczerze mówiąc, nie gotowałem bulionu z kurczaka, już go miałem. I ogólnie myślę, że każdy ugotuje bulion tak, jak chce. A przygotowanie wszystkiego innego zajmuje 5-7 minut. Postanowiłem nie brać cebuli i cytryny, wziąłem czosnek i trochę pietruszki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz i drobno posiekaj awokado.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej awokado, czosnek i zioła do gorącego bulionu i ubij całość blenderem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podgrzej mleko, wlej mleko i śmietanę do podstawowego przecieru i ponownie ubij. Okazuje się jednorodne, lekko pieniste puree. Podawaj natychmiast.

aby zupa nie ciemniała, należy ją zjeść natychmiast po ugotowaniu.
w razie potrzeby możesz dodać do zupy średniej wielkości pokrojonego kurczaka lub inne mięso, z którego ugotowałeś bulion.
jeśli lubisz zupę na gorąco, możesz ją podgrzać w rondlu lub w kuchence mikrofalowej. Staraj się nie doprowadzać do stanu wrzenia.
jak widać, przepis na zupę z awokado nie jest niczym szczególnie skomplikowanym. Najważniejsze jest, aby mieć pod ręką niezbędne produkty i blender.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Beztłuszczowa śmietana - 59   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy