skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Aby przygotować zupę z serca wołowego, potrzebujemy: serca wołowego, ziemniaków, cebuli, marchwi, pasty pomidorowej, liści laurowych, oleju roślinnego do smażenia, czarnego pieprzu i soli.
Krok 2:
Obierz ziemniaki. Ziemniaki pokroić w kostkę.
Krok 3:
Obierz i zetrzyj marchewki na grubej lub średniej tarce.
Krok 4:
Wlej czystą wodę do rondla, włóż całą cebulę, podpal i zagotuj. W niektórych przepisach piszą, że serce można gotować w tej samej wodzie (a raczej bulionie), w której zostało ugotowane. Ale wydaje mi się, że nie jest to całkowicie poprawne, ponieważ trudno jest dostać się do niektórych przewodów w sercu, więc podczas gotowania bulion może ciemnieć z resztek krwi. Dlatego wolę spuścić bulion z serca i ugotować zupę w czystej wodzie.
Krok 5:
Dokładnie spłucz ryż.
Krok 6:
Włóż ziemniaki i ryż do gotującego się bulionu. Dodaj liść laurowy. Ponownie zagotuj i gotuj na średnim ogniu przez około 15 minut.
Krok 7:
Serce wołowe dokładnie umyć, namoczyć w zimnej wodzie przez 30 minut i ponownie spłukać. Gotuj serce w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego przez około 1,5 godziny do miękkości. Wyjmij serce z bulionu i pokrój w kostkę.
Krok 8:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż kawałki serca wołowego przez około 5 minut.
Krok 9:
Dodaj marchewki do serca. Smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 10:
Dodaj koncentrat pomidorowy.
Krok 11:
Smaż wszystko razem przez kolejne 2-3 minuty.
Krok 12:
Włóż smażone serce wołowe z marchewką do zupy. Gotuj wszystko razem przez kolejne 5-7 minut. Sól i pieprz zupę.
Krok 13:
Zdejmij patelnię z ognia i pozostaw zupę pod przykryciem przez 10-15 minut.
Krok 14:
Następnie wlej zupę do misek. Smacznego!
korzystne właściwości produktu przy regularnym stosowaniu prowadzą do pozytywnych efektów:
wzmocnienie układu sercowo-naczyniowego. Cynk obecny w kompozycji przyczynia się do tworzenia silniejszych mięśni serca i ścian naczyń krwionośnych. A właściwości magnezu normalizują bicie serca.
regulacja równowagi minerałów. Dzięki połączeniu właściwości użytecznych mikro - i makroelementów zawartych w podrobach organizm jest w stanie odzyskać siły po chorobach w krótszym czasie. Utrzymywana jest równowaga minerałów.
Wysoka odporność na stres. Właściwości witamin z grupy B pomagają osobie łatwiej radzić sobie z napięciem psychicznym i zapobiegają syndromowi chronicznego zmęczenia.
zdrowy wygląd. Kompleks właściwości korzystnych witamin i minerałów wzmacnia paznokcie i włosy. Poprawia wygląd skóry i cerę.
regeneracja i wzrost masy mięśniowej. Ponieważ produkt jest bogaty w białko & amp; ndash; regularne spożywanie pomaga mięśniom rosnąć i regenerować się po uszkodzeniach.
poprawa składu krwi. Właściwości żelaza zwiększają ilość hemoglobiny i przenoszonego tlenu.
Dobra odporność. Witaminy C i B6 w połączeniu z chromem wzmacniają właściwości regeneracyjne tkanek. Odporność staje się bardziej odporna – organizm ludzki może lepiej opierać się infekcjom i wirusom.
jedzenie wykonane z serca wołowego dobrze nadaje się do diety, ponieważ produkt jest niskokaloryczny. Znaczna zawartość białka pomoże zmniejszyć wagę bez zmniejszania masy mięśniowej. Eliminowane są tylko złogi tłuszczu. Substancje zawarte w sercu wołowym, ze względu na swoje właściwości, przyniosą korzyści w procesie odchudzania zarówno kobietom, jak i mężczyznom.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g