makrela nadziewana żelatyną
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Z makreli, którą najpierw trzeba rozmrozić, potrzebujemy tylko filetów. Ostrożnie usuń z niego wszystkie kości.
2. Połówki filetów posypujemy od wewnątrz solą, przyprawami i żelatyną, równomiernie rozprowadzając.
3. Trzy marchewki na tarce.
4. Jajka czyścimy i kroimy w plasterki.
5. Połóż marchewki na połowie fileta, połóż koła jajek na wierzchu.
6. Łączymy dwie połówki fileta, owijamy je ciasno w folię spożywczą, owijamy nitką, przebijamy obrabiany przedmiot w kilku miejscach wykałaczką.
7. Zagotuj wodę, zanurz w niej przedmiot i gotuj przez pół godziny na średnim ogniu. Następnie ochłodź.
8. Schłodzoną rybę wkładamy do lodówki na 12 godzin (pod ładunek).
przystawka jest gotowa do podania!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g