jajka faszerowane paluszkami krabowymi i serem

jasne, piękne, satysfakcjonujące, bardzo smaczne, na wakacje! Jajka faszerowane paluszkami krabowymi i serem to przepis na prostą, ale efektowną przekąskę, którą można łatwo i szybko przygotować na każde wakacje. Będzie bardzo mało produktów, są niedrogie i niedrogie. Goście z pewnością docenią to danie!
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 12 g
tłuszcze 50 % 15 g
węglowodany 10 % 3 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak faszerować jajka paluszkami krabowymi i serem? Przygotuj jedzenie. Jajka wstępnie ugotować. Paluszki krabowe, jeśli zostały zamrożone, rozmrozić. W ostatniej chwili włączyłem majonez do składników, ponieważ bez niego nadzienie okazało się trochę suche. Możesz także dodać czosnek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Roztopiony ser włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Wziąłem standardowy ser topiony, taki jak "przyjaźń", w kostce. Wybierz wysokiej jakości ser, a nie produkt serowy, kompozycja nie powinna zawierać tłuszczów roślinnych. Taki ser jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka ugotowane, schłodzone i obrane pokrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka i dodaj do sera, odłóż na razie białka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj żółtka z serem, wygodnie będzie to również zrobić widelcem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Umyj i osusz koperek. Drobno posiekaj ostrym nożem. Wlej koperek do miski z masą serową.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz paluszki krabowe z folii i pokrój tak drobno, jak to możliwe.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj patyczki do miski z nadzieniem. Sól i pieprz do smaku. Nie przesadzaj — zarówno ser, jak i paluszki są same w sobie dość słone.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wymieszaj nadzienie. Jak powiedziałem, moje nadzienie okazało się suche, dodałem trochę majonezu, a danie tylko na tym skorzystało. Następnym razem dodam trochę więcej czosnku dla pikanterii.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Wypełnij połówki białek powstałym mięsem mielonym. Im więcej dodatków zmieścisz, tym lepiej będzie smakować. Umieść ze zjeżdżalnią. Pozostała mi część nadzienia, użyłem jej jako pasty do kanapek, możesz też wypełnić nią tartaletki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Udekoruj gotowe nadziewane jajka według własnych upodobań i podawaj. Smacznego!

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

film, w który owinięty jest każdy kij kraba, czasami nie usuwa się dobrze. Aby ułatwić proces, przytrzymaj patyczki nad parą przez 1-3 sekundy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy