skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak faszerować jajka paluszkami krabowymi i serem? Przygotuj jedzenie. Jajka wstępnie ugotować. Paluszki krabowe, jeśli zostały zamrożone, rozmrozić. W ostatniej chwili włączyłem majonez do składników, ponieważ bez niego nadzienie okazało się trochę suche. Możesz także dodać czosnek.
Krok 2:
Roztopiony ser włożyć do miski i rozgnieść widelcem. Wziąłem standardowy ser topiony, taki jak "przyjaźń", w kostce. Wybierz wysokiej jakości ser, a nie produkt serowy, kompozycja nie powinna zawierać tłuszczów roślinnych. Taki ser jest znacznie smaczniejszy i zdrowszy.
Krok 3:
Jajka ugotowane, schłodzone i obrane pokrój wzdłuż na pół, wyjmij żółtka i dodaj do sera, odłóż na razie białka.
Krok 4:
Zetrzyj żółtka z serem, wygodnie będzie to również zrobić widelcem.
Krok 5:
Umyj i osusz koperek. Drobno posiekaj ostrym nożem. Wlej koperek do miski z masą serową.
Krok 6:
Obierz paluszki krabowe z folii i pokrój tak drobno, jak to możliwe.
Krok 7:
Dodaj patyczki do miski z nadzieniem. Sól i pieprz do smaku. Nie przesadzaj — zarówno ser, jak i paluszki są same w sobie dość słone.
Krok 8:
Wymieszaj nadzienie. Jak powiedziałem, moje nadzienie okazało się suche, dodałem trochę majonezu, a danie tylko na tym skorzystało. Następnym razem dodam trochę więcej czosnku dla pikanterii.
Krok 9:
Wypełnij połówki białek powstałym mięsem mielonym. Im więcej dodatków zmieścisz, tym lepiej będzie smakować. Umieść ze zjeżdżalnią. Pozostała mi część nadzienia, użyłem jej jako pasty do kanapek, możesz też wypełnić nią tartaletki.
Krok 10:
Udekoruj gotowe nadziewane jajka według własnych upodobań i podawaj. Smacznego!
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
film, w który owinięty jest każdy kij kraba, czasami nie usuwa się dobrze. Aby ułatwić proces, przytrzymaj patyczki nad parą przez 1-3 sekundy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g