sos cezara z krewetkami

lubisz sałatkę z owocami morza? Przygotuj dla niego dressing! Sałatka & quot; Cezar & quot; udało się pokochać wielu, ale nie wszyscy wiedzą, jak bardzo można ją urozmaicić różnymi dressingami i sosami. Proponuję przygotować pyszny dressing dla "Cezara" z krewetkami, który doskonale współgra z tymi owocami morza. Wszystko jak zawsze - gotowanie jest proste! Jedynym zastrzeżeniem jest doprawienie sałatki takim sosem tuż przed podaniem! Jest to ważne, ponieważ danie może stracić swój wygląd.
ValliAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 7 g
tłuszcze 72 % 23 g
węglowodany 6 % 2 g
248 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min

wlej wodę do małego pojemnika, Wyślij do palnika. Gdy woda się zagotuje, zmniejsz ogień do minimum i opuść do niego jajko. Zauważamy dokładnie jedną minutę, a po jej zakończeniu wyjmujemy jajko z wrzącej wody.

w osobnej misce rozbijamy jajko, solimy, dodajemy oliwę z oliwek i sos Worcester, mieszamy składniki i dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny.

dopraw sałatkę i jedz z przyjemnością!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Sos Worcester - 78   kcal/100g

Podobne przepisy