Delikatna Sałatka z grzybami

aby szybko i łatwo zjeść obiad, potrzebujesz tego dania!
koteѼAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 8 g
tłuszcze 54 % 14 g
węglowodany 15 % 4 g
166 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.

nie masz pojęcia, ile różnych sałatek krabowych z grzybami istnieje! Aby znaleźć ten prosty, ale pyszny przepis kulinarny, musiałem ugotować kilkadziesiąt sałatek krabowych z grzybami i bez. Muszę powiedzieć-grzyby dodają smaku sałatce, przepraszam za kalambur.
przygotowanie sałatki jest proste, choć zajmuje trochę czasu. Ale możesz mieć czas na przygotowanie deseru lub przekąsek. Taki posiłek wystarczy na lekki obiad lub przekąskę.
na początek obierz cebulę, pokrój w kostkę i lekko usmaż na patelni, a następnie dodaj pokrojone grzyby. Osobiście zawsze staram się pokroić cebulę na mniejsze kawałki, ale do sałatki z kraba z grzybami lepiej pokroić w proste kostki. Nie radzę brać cebuli sałatkowej – biała cebula doskonale podkreśla smak mięsa kraba.
jajka na twardo, ser i mięso kraba również kroimy w kostkę i mieszamy ze schłodzoną masą cebulowo-grzybową. Oprócz mięsa kraba możesz użyć paluszków krabowych lub kilku puszek krabów w puszkach – sałatka nie straci swojego uroku. Ale osobiście lubię smak mięsa kraba bardziej.
dodaj majonez do smaku, sól i pyszną sałatkę krabową delikatność z grzybami jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mięso kraba - 73   kcal/100g
  • Mięso kraba Miramar - 140   kcal/100g
  • Mięso kraba Santa braemor - 84   kcal/100g
  • Kraby gotowane - 96   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy