skład / składniki
metoda gotowania
nasmaruj dno miski multicookera niewielką ilością oleju roślinnego, rozłóż cebulę posiekaną na duże kawałki. Myjemy ogon wołowy pod zimną bieżącą wodą, dzielimy na kawałki, rozmiar zmienia się do woli. Kładziemy kawałki ogona na cebuli, staramy się umieścić je w jednej warstwie, wtedy gotowanie będzie jednolite, a zupa będzie gęsta i bogata.
przepis na tę zupę jest bardzo prosty. Nie wymaga stopniowego dodawania składników innych niż warzywa. Imbir kroimy w cienkie paski, używamy suszonych pomidorów w całości lub kroimy na duże kawałki, aby nie rozpuściły się całkowicie w gotowym naczyniu. Rozłóż imbir i pomidory w powolnej kuchence na ogonach wołowych.
Dodaj koncentrat pomidorowy, liść laurowy, cukier, sól i mielony pieprz. Jeśli chcesz, możesz dodać inne przyprawy, ich skład jest regulowany w zależności od preferencji smakowych rodziny. Wlej bulion i ustaw powolną kuchenkę w trybie "gotowania"lub " duszenia". Zamknij pokrywę i zawór, ustaw czas gotowania - 45 minut.
10 minut po zakończeniu procesu gotowania otwórz pokrywkę i usuń górną warstwę tłuszczu. Możesz poczekać, aż zupa trochę ostygnie - wtedy łatwiej będzie usunąć tłuszcz.
wyjmujemy części mięsa z miski multicookera, ładujemy pokrojone w kostkę ziemniaki i marchewkę. Gotuj z zamkniętą pokrywką przez 10 minut, po czym dodaj kapustę i gotuj przez kolejne 10 minut. Gdy warzywa są gotowe, zwracamy ogony wołowe z powrotem do miski. Możesz załadować mięso wraz z kośćmi lub oddzielić mięso widelcami.
zupę podajemy na gorąco w głębokim talerzu z chlebem lub ryżem gotowanym na parze, doprawionym posiekaną zieloną cebulą.
smacznego i słonecznego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal / 100g
- Zielona kapusta - 46 kcal/100g
- Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g
- Suszone pomidory - 213 kcal/100g
- Ogon wołowy - 137 kcal/100g