Sałatka z buraków z mięsem

Spróbuj tej pikantnej sałatki z mięsem i warzywami! Sałatka z buraków z mięsem to niebanalna i bardzo smaczna sałatka z pikantnymi pikantnymi nutami. To danie jest satysfakcjonujące i pożywne ze względu na zawarte w nim mięso. Jeśli gotujesz mięso i buraki z wyprzedzeniem, gotowanie zajmuje kilka minut.
KateFlyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 45 % 5 g
węglowodany 18 % 2 g
66 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Buraki opłucz pod zimną wodą, włóż do rondla i zalej nową wodą. Postaw patelnię na ogniu i gotuj do miękkości (aż będzie miękka). Następnie ostudzić, a następnie obrać i drobno pokroić w drobną kostkę. Aby buraki mniej farbowały pozostałe składniki sałatki, należy je najpierw naoliwić. Aby to zrobić, wlej 1/5 oliwy z oliwek do miski z pokrojonymi w kostkę burakami i dobrze wymieszaj. Pozostaw na chwilę, podczas gdy inne produkty są krojone.

2. Opłucz wołowinę i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi. Następnie usuń żyły i filmy. Włóż cały kawałek do rondla i zalej wodą. Podpal i zagotuj. Gdy się zagotuje, usuń powstałą pianę, dodaj sól do smaku, ziarna pieprzu i liść laurowy. Gotuj mięso do miękkości, powinno mieć miękką strukturę. Schłodzić gotowe gotowane mięso i pokroić w małe kostki.

3. Jajka kurze również ugotować na twardo, a następnie ostudzić i obrać. Przekrój ugotowane jajka na pół. Pokrój białka w kostkę. I pozostaw żółtka do przygotowania sosu sałatkowego.

4. Wyjmij kiszone ogórki ze słoika i drobno posiekaj.

5. Posiekaj orzechy włoskie, drobno posiekaj nożem lub w blenderze(ale niewiele!)

6. Przygotuj sos sałatkowy. Aby to zrobić, musisz zmielić Pozostałe ugotowane żółtka kurczaka. Dodaj do nich musztardę i wymieszaj. Następnie dodaj trochę oliwy z oliwek i stopniowo mieszaj sos, aż uzyska gładką konsystencję. Obierz czosnek, opłucz i posiekaj przez specjalną prasę. Dodaj go do sosu, wlej sok z cytryny i ponownie dobrze wymieszaj.

7. Połącz wszystkie składniki sałatki razem. Wymieszaj buraki, mięso, białka i marynaty. Dopraw sałatkę gotowanym sosem. Sól według własnych upodobań i zamieszaj. Udekoruj sałatkę posiekanymi orzechami włoskimi na wierzchu.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal / 100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal / 100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal / 100g

Podobne przepisy