skład / składniki
metoda gotowania
1. Buraki opłucz pod zimną wodą, włóż do rondla i zalej nową wodą. Postaw patelnię na ogniu i gotuj do miękkości (aż będzie miękka). Następnie ostudzić, a następnie obrać i drobno pokroić w drobną kostkę. Aby buraki mniej farbowały pozostałe składniki sałatki, należy je najpierw naoliwić. Aby to zrobić, wlej 1/5 oliwy z oliwek do miski z pokrojonymi w kostkę burakami i dobrze wymieszaj. Pozostaw na chwilę, podczas gdy inne produkty są krojone.
2. Opłucz wołowinę i wytrzyj do sucha ręcznikami papierowymi. Następnie usuń żyły i filmy. Włóż cały kawałek do rondla i zalej wodą. Podpal i zagotuj. Gdy się zagotuje, usuń powstałą pianę, dodaj sól do smaku, ziarna pieprzu i liść laurowy. Gotuj mięso do miękkości, powinno mieć miękką strukturę. Schłodzić gotowe gotowane mięso i pokroić w małe kostki.
3. Jajka kurze również ugotować na twardo, a następnie ostudzić i obrać. Przekrój ugotowane jajka na pół. Pokrój białka w kostkę. I pozostaw żółtka do przygotowania sosu sałatkowego.
4. Wyjmij kiszone ogórki ze słoika i drobno posiekaj.
5. Posiekaj orzechy włoskie, drobno posiekaj nożem lub w blenderze(ale niewiele!)
6. Przygotuj sos sałatkowy. Aby to zrobić, musisz zmielić Pozostałe ugotowane żółtka kurczaka. Dodaj do nich musztardę i wymieszaj. Następnie dodaj trochę oliwy z oliwek i stopniowo mieszaj sos, aż uzyska gładką konsystencję. Obierz czosnek, opłucz i posiekaj przez specjalną prasę. Dodaj go do sosu, wlej sok z cytryny i ponownie dobrze wymieszaj.
7. Połącz wszystkie składniki sałatki razem. Wymieszaj buraki, mięso, białka i marynaty. Dopraw sałatkę gotowanym sosem. Sól według własnych upodobań i zamieszaj. Udekoruj sałatkę posiekanymi orzechami włoskimi na wierzchu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal / 100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal / 100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal / 100g