Sałatka z kapustą pekińską i kiełbasą wędzoną
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Spuść płyn z kukurydzy. Umyj jajka. Umyj kapustę, osusz. Sortuj liście (aby nie złapać "niespodzianek").
Krok 2:
Włóż jajka do gotowania. Gotuj przez 10 minut po ugotowaniu. Następnie schłodź w zimnej wodzie.
Krok 3:
W międzyczasie pokrój kiełbasę w paski.
Krok 4:
Pokrój kapustę w cienkie paski.
Krok 5:
Gdy jajka na twardo są już dobrze schłodzone, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 6:
Włóż wszystkie składniki do salaterki, dodaj kukurydzę.
Krok 7:
Dopraw sałatkę majonezem lub kwaśną śmietaną. Kto co kocha. Mieszać.
Krok 8:
Sałatka jest gotowa! Możesz podawać w pięknej wspólnej salaterce lub możesz porcjami)) wygląda bardzo pięknie)) Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal / 100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g