SOS dereniowy
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
1. Tak więc mój Dereń, włóż go do rondla, napełnij wodą, aby całkowicie przykryła jagody, Wyślij do ognia i gotuj przez 10 minut od momentu wrzenia. Następnie wrzucamy jagody do durszlaka, gotujemy.
2. Gotowane jagody są uwalniane z nasion, przenoszone do miski blendera. Moja kolendra, posiekaj nożem, włóż do miski do derenia. Obierz czosnek, wyślij po kolendrze. Dopraw składniki solą i pieprzem, wlej olej roślinny i ubij mikserem, aż będzie całkowicie gładki.
3. Aby dostosować smak, dodaj cukier i aby doprowadzić sos do pożądanej konsystencji, dodaj schłodzony bulion. Ponownie ubij mikserem, przenieś sos do sosu i podawaj na stole z mięsem lub rybą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Dereń - 44 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g