sos dereniowy

spraw, aby dania mięsne były smaczniejsze! Uzupełnij je pikantnym sosem. SOS dereniowy doskonale podkreśla smak mięsa w dowolnej formie, ma lekko cierpki smak i przyjemny różowy kolor. Taki sos można podawać nie tylko z mięsem, ale także z rybami, będzie dobrze wyglądał na świątecznym stole.
KasiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 39 % 7 g
węglowodany 56 % 10 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

1. Tak więc mój Dereń, włóż go do rondla, napełnij wodą, aby całkowicie przykryła jagody, Wyślij do ognia i gotuj przez 10 minut od momentu wrzenia. Następnie wrzucamy jagody do durszlaka, gotujemy.

2. Gotowane jagody są uwalniane z nasion, przenoszone do miski blendera. Moja kolendra, posiekaj nożem, włóż do miski do derenia. Obierz czosnek, wyślij po kolendrze. Dopraw składniki solą i pieprzem, wlej olej roślinny i ubij mikserem, aż będzie całkowicie gładki.

3. Aby dostosować smak, dodaj cukier i aby doprowadzić sos do pożądanej konsystencji, dodaj schłodzony bulion. Ponownie ubij mikserem, przenieś sos do sosu i podawaj na stole z mięsem lub rybą.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Dereń - 44   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g

Podobne przepisy