kawior z zielonych pomidorów i papryki na zimę
skład / składniki
48
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby rozpocząć gotowanie, wszystkie warzywa należy umyć i pokroić.
Krok 2:
Obierz marchewki i cebulę. Następnie przekręć wszystkie powyższe przez maszynę do mięsa lub zmiel blenderem. Powstałą masę rozprowadzamy w emaliowanych naczyniach.
Krok 3:
Dodaj tam trochę soli, cukru.
Krok 4:
Umieść powstałą masę na małym ogniu i gotuj przez 1,5 godziny, cały czas mieszając, aby dno się nie chwyciło.
Krok 5:
Następnie, gdy do końca gotowania pozostanie około 10 minut, dodaj czarny pieprz, olej roślinny i ocet.
Krok 6:
Gotowy kawior układamy w wysterylizowanych słoikach i przekręcamy pokrywką. Przykryj i umieść je w ciepłym miejscu, aż ostygną.
Krok 7:
Jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g