papryka w soku pomidorowym na zimę
skład / składniki
20
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty do gotowania.
Krok 2:
Pokrój pieprz w plasterki.
Krok 3:
Drobno posiekaj czosnek i papryczkę chili.
Krok 4:
Zagotuj sok pomidorowy i usuń pianę.
Krok 5:
Następnie włóż paprykę, sól, cukier, czosnek, paprykę chili do soku i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj przez 5 minut i dodaj ocet, wymieszaj wszystko i gotuj przez kolejne 5 minut. Układamy w wysterylizowanych słoikach i natychmiast zwijamy, odwracamy i usuwamy pod "futrem", aż całkowicie ostygnie.
słodka papryka w pomidorach przygotowana według tego przepisu może być przechowywana w mieszkaniu w mieście.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g