papryka w soku pomidorowym na zimę

zimą ta papryka będzie wspaniałym przypomnieniem lata. Szybko i smacznie!
HelenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
38 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do gotowania.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój pieprz w plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj czosnek i papryczkę chili.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zagotuj sok pomidorowy i usuń pianę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie włóż paprykę, sól, cukier, czosnek, paprykę chili do soku i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj przez 5 minut i dodaj ocet, wymieszaj wszystko i gotuj przez kolejne 5 minut. Układamy w wysterylizowanych słoikach i natychmiast zwijamy, odwracamy i usuwamy pod "futrem", aż całkowicie ostygnie.

słodka papryka w pomidorach przygotowana według tego przepisu może być przechowywana w mieszkaniu w mieście.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Sok pomidorowy - 21   kcal/100g

Podobne przepisy